Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: A Madrid a mérkőzés esélyese

2011. április 16., szombat 18:27

Szombat este 22 órától a 2010/11-es futballszezon második El Clásicóját játsszák, Madriban, a Bernabeu Stadionban, utána 17 napon belül lesz még három.

A Barcelona az őszi fordulóban legázolta a Reált 5-0-ra, a Madridnak 8 pontos hátrányt kellene a hátralevő hét fordulóban ledolgoznia, de már a vezetőedző Mourinho is lemondott a bajnokság megnyeréséről.

A Real Madrid sportigazgatója, Jorge Valdano szerint ezt a meccset akkor sem adják fel: “Az első mérkőzés állítja fel a mércét, és a következő meccsek pszichológiáját is, ezért kell komolyan vennünk”.

Mourinho pénteken óriási felháborodást keltve nem volt hajlandó nyilatkozni, a sajtótájékoztatóra segítőjét, Aitor Karankát küldte, fokozva a meccs előtti feszültséget. A portugál edző a szombati El Clásicón jubilál, ez lesz 50. mérkőzése a Real Madrid trénereként. Mérlege lenyűgözöző 38 győzelem, 7 döntetlen, 4 vereség.

Puyol visszatérhet

Kulcsjátékosa, Cristiano Ronaldo sem tippelte meg a meccs eredményét, csak arra biztatta csapattársait, hogy élvezzék a rangadót. "Pozitívnak kell maradnunk, és bízni magunkban” - mondta  a portugál támadó, aki még sosem lőtt gólt a Barcelonának, ManUnited-futballistaként sem.

Mourinho ugyanakkor válogathat csatárai közül, sérülés után újra vállalja a játékot Benzema, Higuaín és Kaká.

A Barca nagy visszatérője Carles Puyol, a hátvéd január 22-e óta nem játszott tétmeccset térdsérülése miatt. Hiányát meg is érezte a védelem, bizonytalankodó helyettesei miatt bajnoki pontokat veszített a Barca, igaz így is, nélküle is növelte előnyét. Ha játszik is, erőnlétével és formájával lehetnek gondok a hiányzó edzésmunka miatt.

A várható kezdőcsapatok

A Marca értesülései szerint a következő összeállításban kezdenek a csapatok:
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa - Khedira, Xabi Alonso, Marcelo - Adebayor, C.Ronaldo, Özil

Barcelona: Valdés - Dani Alves, Pique, Busquets, Maxwell - Xavi, Keita, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
A Real összeállítása arra utal, hogy Mourinno nem minden áron törekszik a győzelemre. A védelem kulcsfiguráját, Pepét pihenteti a következő mérkőzésre, ugyanakkor a középpályára is védekező játékosokat rakott, és a támadasor sem a legerősebb összeállításban játszik. A sport.es értesülései szerint viszont Pepe fog játszani Albiol helyett, míg Adebayor helyett Benzemát küldi Mourinho a pályára.

Guardiola: A Madrid a favorit

A Barca vezetőedzője, Pep Guardiola a Realt tarja az esélyesnek: “Ez a Madrid jobb, mint amelyikkel a legutóbb játszottunk. Favoriként kezdenek”. Guardiola tudja, hogy Mourinho váratlan húzásokra képes, a tavalyi BL-ben még az Internazionaléval ügyes taktikával verte meg a Barcelonát.

Guardiola a képességek alapján is jobb csapatnak tartja a Reált. “A madridi játékosok többet lőnek, magasabbra ugranak, gyorsabbak és erősebbek, mint a mieink. Sohasem láttam olyan csapatot, amelyik így bejátssza az üres területeket. Három érintésből képesek összehozni egy gólt” - méltatta az ellenfelet Guardiola.

Befúj-e tizenegyest?

A szombati El Clásicón Muniz Fernandez lesz a játékvezető, pályafutásának második Real-Barca-mérkőzését vezetheti. Az első 2003. április 18-án 1-1-es döntetlennel végződött, tíz kiosztott sárga lappal emlékezeteset alakított.

Muniz a Barcának összesen 18 meccset vezetett, 13 győztest, négy döntetlent és egy vesztest. A Madridnak 26-szor fújt, a mérleg itt 17-5-4. A Realnak tíz büntetőt ítélt meg, ellene csak egyet. A Barcelona vele csak egy tizenegyest lőhetett, ellene nem fújt büntetőt.

A szombat este tíz órai Madrid-Barca-bajnoki egy négyes sorozat első része, szerdán a Spanyol Kupa döntőjében, rá egy, illetve két hétre a Bajnokok Ligájában játszik a két szuperklub.

Rovatok