Index Vakbarát Hírportál

A Real leste a Barcát, de fogott egy ikszet

2011. április 17., vasárnap 00:42

Döntetlen lett a Real Madrid-Barcelona spanyol futballbajnoki vasárnap késő este a Bernabeu-stadionban: 1-1.

A hazaiak a múlt őszi 0-5 után védekező csapattal álltak fel, az irányító középpályás, eddig fix kezdő Mesut Özil helyett Pepe került a középpályára labdát szerezni.

José Mourinho változtatása nem nagyon jött be, a 30. percig a labdabirtoklás 75-25 százalék volt a Barcelonának, Messi kétszer került helyzetbe, de az elsőnél fejjel tette fel magának a labdát lövésre és emelt, így ennél és a másodiknál is Iker Casillas védett simán.

A Madrid csak kontrákkal próbálkozott, felrúgták a labdát Cristiano Ronaldónak jobbra vagy Di Mariának balra - Mourinho megcserélte őket -, és aztán ők megpróbáltak megindulni a kapu felé.

Kevés sikerrel, de C. Ronaldónak volt egy jó szabadrúgása, amit Valdez védett, majd a félidő hajrájában ziccerbe került a portugál, de rosszul vette át a labdát, és a visszaérő Adriano tisztázott előle.

A legnagyobb lehetőség kevés játéka ellenére a Madrid előtt adódott, szöglet után Sergio Ramos fejelt kapura, Valdez verve volt, de Adriano kifejelte a vonalról a labdát.

A félidőig a Barca nagyjából 350-et passzolt, a Real a felét se, ebből a vendégeknél 83 százalék, a hazaiaknál 60 ment jó helyre. A szünet után sem változott a játék, a Barca irányított, bár C. Ronaldo kapufára lőtt egy szabadrúgást, a gól nem sokon múlt.

Az 50. percben - utóbbi kilenc Barca-meccsén gólképtelen Villa - újra ziccerbe került, és az ügyetlenkedő Raul Albiol lerántotta. Tiszta büntető volt, a bíró befújta, Messi biztosan berúgta, Albiolt jogosan kiállították.

A következő félórában a Barcelona majdnem úgy megszórhatta volna a Madridot, mint az előző meccsen, de Villa pocsék formában van, Messi meg elnagyképűsködte.

A Real elvétve tört előre, nem tudott tovább kontrázni, már a Barcelona alkalmazhatta ezt a stratégiát.

A 80. percben a vendégvédők hibáztak, Marcelo középen kiugrott, Alves befutotta, becsúszott, de a labdát nem érte el, a játékvezető újabb jogos büntetőt fújt.

Cristiano Ronaldo Messinél is biztosabban rúgta a bal felső sarokba, a Madrid kiegyenlített. (A támadó 41. szezongóljával beállította Puskás realos gólrekordját.)

Az utolsó tíz perc ziccer nélkül eltelt, a Real nem kezdett nyomni lelkesedésből sem, megőrizte a döntetlent, amivel a nyolc pontnál nem került közelebb a bajnokságban, de mindenképp pozitív hangulatban készülhet a két csapat szerdai Spanyol Kupa-döntőjére, a négyes Clasico-sorozat második mérkőzésére.

Guardiola edző 6. Real elleni meccsét nem nyerte meg, így nem állított fel rekordot, de a 71-29 százalékos labdabirtoklás és a lehetőségek miatt Mourinhónál jobban bizakodhat a kupadöntő előtt.

Primera División, 32. forduló:

Real Madrid-FC Barcelona 1-1 (0-0)

gól: Ronaldo (82., 11-esből), illetve Messi (53., 11-esből)
piros lap: Albiol (51., Real Madrid)

Rovatok