Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyen gondot okoztunk a Barcának

2011. április 17., vasárnap 12:33

Mourinho szerint ki kellett volna állítani Daniel Alvest, reméli, lesz olyan Clásico is, ahol tizenegyen játszhatnak tizenegy ellen. Guardiolának nagyon jó az iksz.

Mourinho elégedetlen volt, Guardiola elégedett a szombat esti, 1-1-re végződő Clásico után. A portugál a játékvezetőt kritizálta, a Madrid majdnem egy félidőn át emberhátrányban játszott.

"Alvest második sárgával le kellett volna küldeni, amikor felrúgta Marcelót. Nem értem, a játékvezető miért nem állította ki. A negyedik játékvezető azt mondta nekem, azért nem, mert szélső védő. Ahhoz képest, hogy tíz emberrel játszottunk, nagyon jók voltunk, fantasztikus volt a hangulat, mindent megpróbáltunk, majdnem nyertünk is. Amíg tizenegy a tizenegy ellen játszottunk, kiegyensúlyozott volt a meccs, de tíz emberrel a világ legjobb csapata ellen lehetetlen küldetés. Ha mi is teljes létszámban vagyunk, meg tudjuk verni a Barcelonát" - mondta a meccs után.

Guardiola szerint még nincs meg a bajnokság - bár maradt a 8 pont -, de domináltak a Bernabeuban egy nagyon jó csapat ellen, és ez nagy dolog. "A vezetés megszerzése után nem kerestük a gólhelyzeteket, de igazából nem sok dolgot csináltunk rosszul. Jobb lett volna nyerni, de a döntetlen is jó, továbbra is nyolc pont az előnyünk, a jobb egymás elleni eredmény is mellettünk szól. Azon leszünk, hogy minél közelebb legyünk a bajnoki címhez, ami nekünk idén a legfontosabb."

Sergio Ramos, a Madrid védője ugyanazon a véleményen volt, mint Mourinho, Alvest ki kellett volna állítani. "Amikor a játékvezető Albiolnak adott piros lapot, nem sokat gondolkozott, de Alves nem kapott semmit. A végsőkig fogunk küzdeni a bajnoki címért, mert matematikailag még van esélyünk, de nagyon nehéz lesz."

"Átadták az irányítást, erre nem számítottunk, azt hittük, az elejétől fogva megpróbálnak majd ránk nyomást gyakorolni. Nagy lépés ez a bajnoki cím felé, de azért nincs még meg" - nyilatkozta Xavi.

A kövezkező Clásico szerdán lesz, akkor Valenciában a Király Kupáért játszanak.

Rovatok