Index Vakbarát Hírportál

Röhejes gól dönt, esetleg alázás lesz?

2011. április 20., szerda 12:37

Szerdán a négyes Real-Barca-sorozat második meccse jön, a legértékesebb, a Spanyol Kupa döntője. Eddig ötször találkoztak a fináléban.

A Spanyol Kupa 109 éves történetében hatodik döntőjét játssza a Real Madrid és a Barcelona egymással szerdán késő este Valenciában. A Barcelona a sikeresebb, háromszor verte a Madridot.

1936-ban döntőztek először, a Madrid nyert 2-1-re. A Realban ekkor nem is a góllövőket, hanem az utolsó percben is nagyot védő, legendás Zamora kapust sztárolták. (Ő volt az, akiről elnevezték a bajnokság legkevesebb gólt kapó kapusának járó díjat, de erről a mérkőzésről még nem készülhetett televíziós felvétel.)

A következő fináléjukra 32 évet kellett várni: csak a hosszabbításban dőlt el, a Barcelona 1-0-ra nyert a döntők történetének legszerencsétlenebb és legviccesebb öngóljával. Zunzunegui saját kapujába faragta a labdát.

1974-ben ismét a Madrid volt a jobb, 4-0-lal ütötte ki a széteső védelmű Barcát Santillana, Rubinan, Aguilar és Pirri góljával.

Kilenc évvel később Santillana egy szemfüles találattal megint eredményes volt, de ezzel csak egyenlíteni tudott. A 89. percben Marcos fejesével 2-1-re győzött a Barcelona.

1990-ben a Barca ismét kettőt lőtt, a 68. percben Amor kotorta be a kapu előtt pattogó labdát, majd a 91. percben Julio Salinas állította be a 2-0-ás végeredményt.

Rovatok