Index Vakbarát Hírportál

Levélbombát küldtek a Celtic edzőjének

2011. április 20., szerda 12:43

A rendőrség három gyanús csomagot talált egy nyugat-skóciai postán, a levélbombákat Neil Lennon edzőnek, ügyvédjének, és egy Celtic-drukker politikusnak szánták (az egyik el is jutott a címzettig, de nem robbant fel).

"Nagy bajt okozhattak volna, komolyan vesszük az ügyet" - nyilatkozta a rendőrség, amely terroristákkal eddig nem hozta kapcsolatba az ügyet.

A negyvenszeres északír válogatott Lennon nem először kerül bajba, 2009-ben két férfi támadta meg Glasgowban. Az elkövetők a katolikus edzőnek egy hónappal a támadás előtt pisztolygolyókat küldtek. Lennon 2002-ben az őt ért halálos protestáns fenyegetések miatt vonult vissza.

A felekezeti erőszak Írországban és Skóciában is probléma, Glasgow celtices fele katolikus, rangerses fele protestáns, több, mint valószínű, hogy ennek az esetnek is ehhez van köze. A skót kormány rendkívüli ülést is tartott az eset miatt.

A Rangers és a Celtic április 24-én játszik a bajnokságban, előbbi jelenleg négy ponttal megy Lennonék előtt, igaz, a Celtic két meccsel kevesebbet játszott.

Rovatok