Index Vakbarát Hírportál

Mourinho Madridja megverte a Barcelonát

2011. április 21., csütörtök 01:02 | aznap frissítve

A Real Madrid legyőzte a Barcelonát a Spanyol Kupa valenciai döntőjében szerda este: 1-0.

Elképesztő tempóban kezdődött a meccs, a szezon harmadik, a négyes sorozat második Clásicóján komoly helyzetbe sokáig egyik csapat sem tudott kerülni.

Rengeteg volt viszont a szabálytalanság, Pedro és Pepe kapott sárgát az első félidőben, összesen huszonhatszor szabálytalankodtak a csapatok a szünetig. A bíró sokszor fújt feleslegesen is, teljesen élvezhetetlen, széttöredezett futball folyt a pályán.

Az első ziccer Cristiano Ronaldóé volt, de miután remek helyzetben rosszul ért a labdához, lesodródott az alapvonalra, és a támadás elhalt. A Madrid közel sem húzódott annyira vissza, mint vasárnap, jóval támadóbban és nyíltabban játszott, a Barcelona önzően: minden futballistája egyedül akarta megoldani, szólóval, a szokásos passzjáték nem látszott.

A 36. percben újra C. Ronaldo sprintelt el a jobb oldalon, jól lőtt, de Pinto könnyedén védte. Az első félidő legnagyobb helyzete közvetlenül a lefújás előtt jött, a madridi Pepe érkezett egy beadásra, könnyedén fejelte le Dani Alvest, a labda a jobb kapufáról pattant ki. A Barcelona nagyjából kapura lövés nélkül hozta le az első félidőt, talán leggyengébb, de biztosan leghelyzetszegényebb 45 perce volt a szezonban.

A másodikban aztán már többet próbálkozott a Barca, visszatért a passzjátékhoz, de a most már teljesen betömörülő és visszahúzódó Madriddal nehezen boldogult.

Pedro ziccerben lőtt veszélyesen, de védhetően - ő volt a Barca legjobbja - Iniesta közeli próbálkozását még nagyobb bravúrral tolta mellé Casillas.

Messi nem tudott mit kezdeni a madridi védőkkel, ha véletlenül meg tudta tartani a labdát, felrúgták. David Villa kifejezetten formán kívül játszott, tíz meccse nem lőtt gólt a Barcában, egyetlen jó lehetőségénél eltörte a labdát.

A 69. percben kapuba talált a Barcelona, de Messi passzánál Pedro pár centis lesen volt, hiába lőtt Casillas mellett a kapuba.

Guardiola csapatán látszott, hogy nem akar hosszabbítást, az utolsó percekre aztán magára talált a Real Madrid is, C. Ronaldo kapta a labdát a bal szélen, újra rosszul vette át, így lövését blokkolta a visszaérkező Dani Alves. Di María a 90. percben még távolról próbálkozott, a labda Piqué fején megcsúszott, Pinto nagy védése kellett. 0-0 után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban közel sem volt már akkora Barcelona-fölény, de Messiék támadtak, a Madrid kontrázni próbált.

A 103. percben jött a gól, Marcelo indította Di Maríát, aki tökéletesen adott be, az érkező Cristiano Ronaldónak ezúttal nem kellett lábbal a labdához érnie, Adriano mellől erősen fejelt a léc alá. (Talán van der Sar védhette volna.)

A Barcelona nem tudott újra felpörögni, közel húsz perc alatt helyzetei sem voltak. A vége előtt egy perccel újra a Madrid került ziccerbe, a csereként beállt Adebayor lövését Pinto védte, aztán Ronaldo játszotta tisztára magát, de a védők blokkoltak. A hosszabbítás hosszabbításában Di María megkapta második sárgáját, vele a pirosat, de az eredmény már nem változott, a Real Madrid nyert, megérdemelten.

Guardiola hetedik Clasicóján először kapott ki a Realtól, a vasárnapi 1-1 után rengeteget szidott José Mourinho edző - és C. Ronaldo is - első trófeáját szerezte a klubnál: a Madrid tizennyolc év után nyert újra Spanyol Kupát.

Rovatok