Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: A BL-ben is meg tudjuk csinálni

2011. április 21., csütörtök 11:32

Szerdán késő este tizennyolc év után nyert Spanyol Kupát a Real Madrid.

Az első félidőben a Real volt jobb, C. Ronaldo két gólt is lőhetett volna, Pepe fejesét a kapufa mentette. A másodikban a Barcelona átvette az irányítást, Pedro gólt szerzett, de centikkel lesről indult. Ronaldo a hosszabbításban a Barcelona kapujába fejelt, és eldöntötte a meccset.

"Különleges győzelem volt egy kiváló csapat ellen, megérdemeltük” – ezek voltak José Mourinho első szavai. „Dolgozni jöttem ide és azért, hogy megváltoztassam a klub mentalitását, szerkezetét. Elégedett vagyok, de ez még csak a kezdet”. A négy tavaszi El Clasicóból vélhetően ez volt a legfontosabb a portugálnak, hiszen egy meccsen sokkal könnyebb legyőzni a világ legjobban és leggyorsabban passzoló csapatát.

„Ha egy meccsen tudunk nyerni, kettőn is. Nem látom okát, hogy a BL-ben miért ne nyerhetnénk, mert szombaton döntetleneztünk, most nyertünk. Igaz, legelőször kaptunk egy sima ötöst.”

„Szívesen fogadok minden bírálatot ezután is, ha közben újabb és újabb trófeákat nyerek. A szurkolók pár nap múlva már nem emlékeznek arra, milyen játékkal nyertünk, csak arra, hogy megvan a kupa, és hogy hívták az edzőt, a győztes gól szerzőjét. A nagy játék nemcsak a labdabirtoklást jelenti” – szurkálódott, hiszen a katalánoknál ezúttal is többet volt a labda.

„José magával hozta és átadta nekünk a győzni tudást. Megváltoztatott bennünket, ilyen szellemben nem is tudtunk veszíteni” – jelentette ki a szezonbeli 42. gólját szerző Cristiano Ronaldo. „Az volt a célunk a szezon előtt, hogy egy kupát nyerjünk, ezt már most megtettük."

A Barca edzője, Guardiola nem volt túl szomorú, nagyon nem viselte meg a vereség. „Az élet nem csupán sikerekből áll, nem lehet folyton csak győzni, elkerülhetetlenek a vereségek. Magunkhoz fogunk térni és erőre kapunk. Most nem tudtunk magunkat adni, de visszatér majd a játékunk. A vereség segíthet, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a folytatásra”.

Rovatok