Index Vakbarát Hírportál

A MU követte a Barcelonát a döntőbe

2011. május 4., szerda 23:16

4-1-re verte a Schalkét otthon, cserecsapattal, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester United. A fináléban a kedden odakerült Barcelona lesz az ellenfele, mint két éve.

A United sosem állt fel a szezonban olyan tartalékosan, mint szerdán a németek ellen, a 0-2-es első meccs után Alex Ferguson edző már a vasárnapi rangadóra pihentette legjobbjait. (A Chelsea lesz az ellenfél.)

Hamar kiderült, a B is bőven elég a Schalkéhoz, Valencia korán gólt lőtt, az előnyt Darren Gibson duplázta meg hamar, gyatra lövését a világklasszis Manuel Neuer bepotyázta.

Védelmi kavarodás után Jurado lőtt bombagólt a másik oldalon, a szünetben 2-1 volt.

A második félidőben Andersonnak sikerült dupláznia, minden tekintetben, a MU-ban ez a negyedik szezonja, szerdáig összesen lőtt két gólt tétmeccseken.

A visszavágó abszolút sima volt, a Schalke valószínűleg minden idők leggyengébb BL-elődöntős csapata, a 6-1-es összesítés elképesztő ezen a szinten.

A Manchester United 2009 után került a fináléba, csakúgy, mint a Barcelona, két éve egymással játszották a döntőt, a Barca 2-0-ra győzött, simán.

Az utolsó meccs május 28-án lesz a londoni Wembleyben, mindkét klub nyert már ott BEK-et, a BL elődjét, a United 1968-ban, a Barcelona 1992-ben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Manchester United (angol)-Schalke 04 (német) 4-1 (2-1)

gólszerzők: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 74.), illetve Jurado (35.)

sárga lap: Gibson (37.), Scholes (38.), Anderson (42.), illetve Escudero (58.)

Továbbjutott: a Manchester United kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel

Manchester United:

Edwin van der Sar - John O,Shea, Chris Smalling, Jonny Evans, Rafael (Patrice Evra, 60.) - Anderson, Paul Scholes (Darren Fletcher, 73.), Darron Gibson, Nani, Antonio Valencia - Dimitar Berbatov (Michael Owen, 77.)

FC Schalke 04:

Manuel Neuer - Acudo Ucsida, Benedikt Höwedes (Klaas-Jan Huntelaar, 70.), Christoph Metzelder, Sergio Escudero - Jefferson Farfan (Joel Matip, 75.), Kirjakosz Papadopulosz, Jose Manuel Jurado, Alexander Baumjohann (Edu, a szünetben) - Julian Draxler, Raúl.

Old Trafford Stadion, 75 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)

Rovatok