Index Vakbarát Hírportál

15-20 percet már bírna, ez csodálatos

2011. május 4., szerda 16:19

Abidalt, a Barcelona hátvédjét márciusban daganattal műtötték, azóta nem játszott, de a Madrid elleni BL-elődöntő visszavágójának utolsó percében beállt Puyol helyére. A Camp Nou közönsége hatalmas lelkesedéssel fogadta, a francia mindent megtesz, hogy a döntőn is játszhasson.

"Ilyet még sosem tapasztaltam, éreztem, mennyire szeretnek és én is mennyire szeretem őket, ezért mindent meg kell tennem a pályán. Nagyon jól vagyok, 3 hétig nem edzettem, de már keményen dolgozom. Vissza akarok térni, hogy segítsek, hiszen sok a sérültünk hátul."

A BL-döntősnél Milito, Adriano és Maxwell is sérült, a Madrid ellen Mascheranót kellett középhátvédként játszatni, Puyol kiment a bal szélre.

A Barcelona május 28-án a Wembleyben játssza a döntőt - a Manchester United vagy a Schalke lesz-e az ellenfél -, ahol 1992-ben már egyszer megnyerték a trófeát, akkor a Sampdoriát verték 1-0-ra. "Emlékszem arra a meccsre, lássuk, meg tudjuk-e csinálni mi is" - mondta Abidal.

A védő visszatérését az edző, Guardiola is megemlítette. "Csodálatos. Ha nem lett volna sok sérültünk, nem játszott volna, de az orvosok szerint akár 15-20 percet is bírna. Neki, a feleségének és a gyerekeinek ajánljuk a győzelmet, sokat szenvedtek a betegsége miatt."

Rovatok