Index Vakbarát Hírportál

Kétmillióért is adnak jegyet a BL-döntőre

2011. május 6., péntek 12:24

A Manchester United szurkolói az UEFA-t hibáztatják, hogy a szövetség jegyértékesítési politikája miatt ezrek maradhatnak le a Bajnokok Ligája döntőjéről. A szponzoroknak 11 ezer jegy jut, a szabadon értékesíthetők árát az üzérek nyomják fel.

A május 28-i Barcelona-Manchester BL-döntő jegyeit hivatalosan 150, 225 és 300 fontért árulják, ezeket a United-szurkolók péntek és kedd között vásárolhatják meg.

A Wembley 86 ezer fős, a Barca- és a Manchester-szurkolók 25-25 ezer jegyet kapnak. Az UEFA 25 ezer jegyet oszt szét a szponzorok, VIP-k és saját tisztviselői között.

A fentmaradó 11 ezer jegyet kisorsolták, ehhez csak 26 fontnak megfelelő regisztrációs díjat kell fizetni. Erre a jegyüzérek is lecsaptak, az eBay-en például már 6500 fontért is kínáltak két belépőt, a globalticketmarker.com-on 7000 ezer fontért (2,1 millió forint) is árultak egyet.

A magas jegyárak miatt ellentmondásos Michael Platini korábbi érvelése, hogy a BL-döntők szombati megrendezése családbarát intézkedés, ilyen árak mellett a családoknak esélyük sem lehet bejutni.   

"A valódi szurkolók, akik a szezonban minden hazai és idegenbeli meccsen ott vannak, elvesztették az esélyüket, hogy láthassák minden idők legnagyobb meccsét" - Mondta Mark Longden, egy manchesteri szurkolói szövetség képviselője a MirrorFootbalnak (a Unitednek 55 ezer bérletese van).

Alex Ferguson, a MU menedzsere is bírálta a jegyosztási struktúrát, szerinte az elkötelezett szurkolók vesztettek az UEFA által favorizált szponzorokkal és méltóságokkal szemben."Ez egy gyilkos üzleti modell, az edzők és játékosok nem tehetnek ellene semmit. Fogalmam sincs, hogy lehetne ezt megoldani."

Rovatok