Index Vakbarát Hírportál

Kenny Dalglish 3 évre aláírt a Liverpoolnál

2011. május 12., csütörtök 15:11

Január elején közel húsz év után ült vissza a Liverpool kispadjára a klub legendás játékosa és edzője, Kenny Dalglish, de szerződést csak csütörtökön kapott: a Pool bejelentette, három évre írt alá a menedzser.

Dalglisht Roy Hodgson kirúgása után kérték fel, megbízott edzőként segítse ki a csapatot, de feltámasztotta, az akkori tizedik helyről az ötödikre hozta előre.

Közben megverte idegenben 1-0-ra a Chelsea-t, otthon 3-1-re a legnagyobb rivális Manchester Unitedet és 3-0-ra a Manchester Cityt, illetve ikszelt Londonban az Arsenallal. Vagyis a bajnokság első négy helyezettjével szemben csak két pontot veszített.

Idei sikereit ráadásul úgy érte el, hogy legjobb csatárát, Fernando Torrest az első hónapja után eladták a Chelsea-nek, és a helyére igazolt Andy Carroll tavasszal majdnem végig sérült volt, csak két gólt szerzett. A kapitány Steven Gerrard március végén dőlt ki a szezonra, elveszítette sérülés miatt a középhátvéd Daniel Aggert is.

A pótolhatatlannak gondolt középpályást a saját nevelésű Jack Spearinggel pótolta, élete formájába hozta Lucas Leivát, valamint a bajnokság végére Maxi Rodriguezt.

Spearingen kívül felfedezte a tartalékból a 21 éves Martin Kellyt, valamint a 18 éves John Flanagant, és beépítette őket a védelembe.

Vasárnap a Tottenhammel az Európa Liga-indulásért játszik bajnokit a Liverpool, az európai kupaindulás néhány hónapja még teljesen elérhetetlennek tűnt.

A skót Dalglish 1977-től 1990-ig futballozott a Liverpoolban, az utolsó öt évben játékosedző volt. 90-91-ben már csak a kispadon ült, a szezon végén a Blackburn Rovershez távozott, ahol 1995-ben bajnok lett. Utána dolgozott a Newcastle Unitednél, majd legutóbb, 2000-ben nevelőklubjánál, a Celticnél.

Most 60 évesen a Pool múlt év végén érkezett új amerikai tulajdonosai kérték fel hosszú távra.

Rovatok