Index Vakbarát Hírportál

A Videoton elbocsátotta Mezey Györgyöt

2011. május 15., vasárnap 16:08

A története első bajnoki címét nyerő Videoton nem tart igényt Mezey Györgyre, a klub közleménye szerint a csapatot a világhírű portugál, Paulo Sousa veszi át.

A klub közleménye

A Videoton FC megállapodása Dr. Mezey György vezetőedzővel a 2010-2011-es Nemzeti Bajnokság végével lejár. A Klub vezetése ezúton is megköszöni Dr. Mezey György több mint három és fél éves tevékenységét a Klub irányításában. Személye megkérdőjelezhetetlenül összefonódott a Videoton FC átalakításával, új fejlődési pályára állításával és a Klub első bajnoki címének megnyerésével. Az a tudás és tapasztalat, amivel önzetlenül, fáradságot nem ismerve mellénk állt, elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy három év alatt az ország legsikeresebb futballcsapatával büszkélkedhessen Székesfehérvár. Biztosak vagyunk benne, hogy Dr. Mezey György - a Mester - továbbra is kiválóan fogja érvényre juttatni szakmai tapasztalatát a hazai és a nemzetközi labdarúgás érdekében. Ehhez kíván a Klub vezetése és minden munkatársa további sok sikert és jó egészséget!

Egyúttal bejelentjük, hogy a Videoton FC vezetése szerződést kötött Paulo Sousaval, az egykori világhírű portugál labdarúgóval, hogy három évig vezesse a szakmai munkát klubunknál. Paulo Sousa júniustól megkezdi a csapat felkészítését a nemzetközi szereplésre, és ettől kezdve tud a sajtó rendelkezésére állni. Munkájához sok sikert kívánunk!

Mezeynek az elmúlt hónapokban megromlott a viszonya a klubbal, a sajtóban többször is kritizálta a Videoton vezetését.

Mezey reakciója

Garancsi István tulajdonossal ma délben találkoztam, ekkor közölte döntését, miszerint lejáró szerződésemet nem hosszabbítja meg. Tudomásul vettem. Büszke vagyok arra a munkára, amit három és fél év alatt a klubnál végeztem. Minden feladatot, amelyet rám bíztak, teljesítettem, köszönöm mindenkinek, aki ebben segített. Sajnálom, hogy nem tudtam megvalósítani a további terveimet, azaz nem tudtam a Videotonnal nemzetközi sikereket elérni, pedig készültem: megvan a napra lebontott, pontos felkészülési tervem, illetve az újonnan igazolni kívánt hazai és külföldi játékosok névsora. Ezúton kívánok továbi sikereket játékosaimnak, a klub vezetőinek, minden dolgozójának, a városnak, valamint azt utódomnak! Még nem köszönök el, hiszen hátra van még a Magyar Kupa döntője, illetve az utolsó bajnoki mérkőzés, amelyeken teljes tudásommal kívánom szolgálni a csapatot.
dr. Mezey György

Paulo Manuel Carvalho de Sousa 1970 augusztus 30-án született, a portugál aranygeneráció tagja, 1989-ben U20-as világbajnok volt. A Benficában kezdte pályafutását, a Juventusszal és a Dortmunddal BL-győztes, olasz és portugál bajnok, és kupagyőztes.

2008 óta edző, az angol másodosztályban a Queens Park Rangersnél, a Swansea-nél, a Leicesternél volt.

Rovatok