Index Vakbarát Hírportál

Mezey György: A klub azt csinál, amit akar

2011. május 15., vasárnap 22:24

A története első bajnoki címét nyerő Videoton nem tart igényt Mezey Györgyre, a klub nem hosszabbítja meg az edző lejáró szerződését.

Mezey a SportTV vasárnap esti, Harmadik félidő című élő műsorában elmondta, a döntés nem volt váratlan. "Profi vagyok, lejárt a szerződésem. Én is mehettem volna, a klub pedig kommentár nélkül azt csinál, amit akar."

A hírek szerint Mezeynek az elmúlt hónapokban megromlott a viszonya a klubbal, kritizálta a Videoton vezetését. Ezt nem erősítette meg, épp ellenkezőleg: "Nem volt tüzes hangulat, soha egy vitás mondat nem hangzott el Garancsi úr és köztem, legfeljebb olyan kérdésekben volt vita, hogy Vujovicot kölcsönadjuk-e, vagy sem. Készültem a jövőre, a tárgyalásokra, néztem az átigazolandó játékosokat, nyitott voltam."

"A vezetők három éves nemzetközi szakaszra terveznek, ekkora szerződést akarnak kötni. Nekem az sok lett volna. Magyar csapatot már nem vállalnék, három külföldi ajánlatom van komoly kluboktól, de egyiket sem vállalom." Az edző a riporter kérése nem árulta el, mely klubok ezek.

A klub közleménye szerint a Videotont a világhírű portugál, Paulo Sousa veszi át. "Sok sikert kívánok neki" - mondta Mezey.

Rovatok