Index Vakbarát Hírportál

Tököli nem ünnepelt, mert pisilni ment

2011. május 18., szerda 15:47

A keddi Magyar Kupa döntő után a győztes Kecskeméti TE csapatkapitánya, Tököli Attila nem vette át a kupát, meg sem jelent a díjátadón, éppen doppingellenőrzésen volt.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője cáfolta, hogy a doppingellenőrök akadályozták volna meg Tökölit az ünneplésben. “Az ellenőröknek semmiképpen nem céljuk, hogy megzavarják a játékot, mindig együttműködésre törekednek. A játékos döntött úgy, hogy mintát ad közvetlenül a mérkőzés után. Tököli a díjátadó után is mehetett volna doppingvizsgálatra, bár a meccs lefújása után egyből szoros emberfogásra számíthatott, azaz az ellenőrök szemmel tartják, merre megy és mit csinál”.

A Kecskeméti TE technikai igazgatója, S. Juhász Attila máshogy emlékszik. “Tökölit a meccs lefújása után azonnal elvitték a doppingvizsgálatra, de nem tudta produkálni a kellő vizeletmennyiséget, emiatt nem ért vissza időben". S. Juhász furcsának találta, hogy már a mérkőzés lefújása előtt, körülbelül a 80. percben megjelentek a doppingellenőrök a kispadnál. Ekkor akarták a kispados Bertus Lajost is kontrollra vinni.

A MACS a mérkőzés előtt a végül csereként beállt Bertust is kijelölte doppingvizsgálatra, de állítják, beleegyezése nélkül őt sem kötelezhették volna mintaadásra. “A játékosok és a csapatvezetés is nyilván tudja, hogy mire van ideje egy futballistának, csak így fordulhatott elő, hogy a cserepados vállalta volna a vizsgálatot” - mondta Tiszeker.  

Tiszeker Ágnest viszont erősíti az is, hogy a másik három doppingvizsgálatra kijelölt kecskeméti csak az eredményhirdetés után adott mintát.

Előfordulhatott-e, hogy Tököli sértődöttsége miatt, szándékosan nem ért vissza a díjátadóra, hiszen a meccsen többször túlpörgött, a második félidőben Francis Litsingivel ugrott össze, amiért az gólhelyzetben nem passzolt neki. A technikai igazgató cáfolta: "Tököli nyerő típus, előfordulnak vele ilyen esetek, de azt kizártnak tartom, hogy emiatt nem jött volna az eredményhirdetésre."

Rovatok