Index Vakbarát Hírportál

300 rendőr elől futottak a bécsi huligánok

2011. május 23., hétfő 11:26

Botrányba fulladt vasárnap a 297. bécsi örökrangadó: több száz Rapid Wien-szurkoló 0-2-nél berohant a pályára. Rohamrendőrök zavarták le őket.

A bajnoki címre is esélyes Austria Wien gyors vezetést szerzett a Hannapi Stadionban, Roland Linz a 5. percben talált be. A második gól is hamar jött, Zlatko Junuzovic 26. percben szerzett találatával már 2-0-ra ment a vendégcsapat.

A Rapid ultrái ezt nem tudták elviselni, maszkkal és sállal takarva arcukat berohantak a pályára. Először saját játékosaikra támadtak, majd egyre többen lettek, és a szemközti kapu mögötti Austria-ultrák felé vonultak. Ekkor kezdték el egymást petárdákkal is dobálni.

A rendezvényre kivezényelt háromszáz rendőr gyorsan reagált, a pályán keresztbe élő sorfalat állítottak fel, majd letolták a pályáról a Rapid-huligánokat.

A mérkőzés félbeszakadt, Thomas Einwaller játékvezető szerette volna folytatni, de a biztonságiak nem tudták garantálni, hogy balhé nélkül megy le a meccs. Valószínűleg 0-3-mal az Austria Wiennek adják majd a győzelmet. Ha az Austria megkapja ezt a három pontot, a bajnokság második helyére jöhet fel, két ponttal lemaradva a 63 pontos Strurm Graz mögött.

Rovatok