Index Vakbarát Hírportál

A Wembley félelmetes lehetőség Kassainak

2011. május 27., péntek 11:32

Howard Webb, a 2010-es Bajnokok Ligája döntő angol játékvezetője helyesli, hogy az UEFA Kassai Viktort jelölte a szombati Manchester United-Barcelona finálé bírójának.

"Izgulok Viktorért. Fiatal, de már tapasztalt. Egy szörnyű világbajnoki elődöntőben magának is bizonyította, hogy a legmagasabb szinteken is kiváló játékvezető. A mostani Bajnokok Ligája-szezonban is jól teljesített, jelölése képessegeinek hivatalos elismerése. Magabiztosan mehet a meccsre.”

Kassai rekorder lesz, 35 évesen a BL történetének legfialabb játékvezetője , éppen Webbet taszítja le, az angol tavaly 38 évesen vezetett.

A Guardian szerint Kassai a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntőjét, a Németország-Spanyolország meccset túl elnézően, lap nélkül vezette le. Szerintük Sergio Ramost ki kellett volna állítani, amikor szabálytalanul szerelte Özilt. Kassai szeptemberben sem büntetett lappal az Anglia-Bulgária Eb-selejtezőn, holott a Guardian szerint ott is megtehetette volna.  

Webbet megkérdezték, mit tanácsolna Kassainak: "A Wembley félelmetes lehetőség, két szenvedélyes szurkolótáborral. Remélem, azért élvezni fogja, mert kiváltság egy ilyen mérkőzést vezetni. Nem szabad hagynia, hogy a meccs jelentősége megbénítsa, de biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan szellemben fog vezetni, mint ahogy azt a szezon többi BL-mérkőzésén tette. Egy dolgot kétségkívül állíthatok, karrierjének egyik csúcspontjaként fog erre a meccsre tekinteni".

Rovatok