Index Vakbarát Hírportál

Messi: Nem taktika, játék lesz, a MU-tól is

2011. május 27., péntek 16:17

Lionel Messi úgy gondolja, a Barcelona-Manchester United a BL álomdöntője lesz szombaton, mert a két csapat egyforma képességű.

"Erősek, de nem az a fajta csapat, amelyik megpróbálja majd szétrombolni a játékunkat, nekik saját stílusuk van - utalt Messi arra, hogy az elődöntőben a Real Madrid védekezéssel próbálta kiverni a Barcát, sikertelenül. - Álomdöntő, mert ők is hasonló szinten vannak, mint mi. A Bajnokok Ligája a legfontosabb torna a világbajnokság mellett, a világ legjobb játékosai vannak itt. Nagyon jó meccset várok, mert mindkét csapat taktikai megkötések nélkül játszik."

A mérkőzést a londoni Wembley-ben játsszák, és bár az argentin csak ebben a szezonban 52 gólt rúgott, még sosem talált be brit földön.

"Valóban? Egy pillanat. Tényleg. Ezen még sosem gondolkoztam, de szerintem csak a véletlen műve lehet, hogy nem lőttem még itt egyet sem. A Wembleyben mindent meg fogok tenni, de ha nyerünk, mindegy, ki lövi a gólt" - idézte a világ legjobbját a Mirrorfootball.

Messi az ellenfeleket egyénileg is dicsérte, néhányukat még a Barcában is szívesen látná. "Chicharito Hernández jöhetne, beszél spanyolul és nagyon jó a stílusa. Rooney is jó lenne. Az utóbbi években folyamatosan a legmagasabb szinten játszik, biztosan gyorsan tudna alkalmazkodni a mi játékstílusunkhoz."

Végül az edzőről is ejtett szót a kétszeres aranylabdás: "Minden tiszteletem Sir Alex Fergusoné. Nagyszerű edzőnek és kivételes személyiségnek kell lenned ahhoz, hogy ugyanannál a klubnál újra és újra címeket tudj nyerni, ráadásul még a játékosaidat és a stratégiát is tudd fejleszteni".

Rovatok