Index Vakbarát Hírportál

Piqué: Óriási volt a Manchesterben focizni

2011. május 27., péntek 20:19

Már második BL-döntőjére készül volt csapata ellen Gerard Piqué, a Barcelona fiatal hátvédje. Sir Alex Fergusont tiszteli, de azt nem érti, miért játszott olyan keveset manchesteri évei alatt.

A barcelonai nevelésű védő 17 évesen, 2004-ben került Manchesterbe, 2008-ban már újra Barcelonában játszott. Egy évre rá a Unitedet verték a döntőben, a még most is csak 24 éves Piqué megint erre készül.

"Nehéz időszak volt. Az volt a legkeményebb, hogy nem tudtam, miért nem játszom. Volt két nagyszerű középső védőjük (Ferdinand és Vidic), ez nagyon nehézzé tette, hogy bekerüljek a kezdőbe. Ettől függetlenül hatalmas élmény volt olyanokkal együtt játszani, mint Ronaldo, Rooney vagy van Nistelrooy" - mondta az UEFA-nak.

Bár nem kapott sok lehetőséget - négy év alatt 12 meccse volt - Sir Alex Fergusonnal jóban volt. "Mindig nagyon közvetlen volt velem, nyíltan beszélgettünk, sosem volt vele problémám. Amikor eligazoltam, marasztalni akart, de megértette, hogy távozni szeretnék."

Guardiola alatt teljesen megváltozott, ma a világ legjobb középső védői között van, a spanyol válogatottal Eb-t és vb-t is nyert, Barcelonában harmadik bajnoki címét szerezte idén. Ferguson és Guardiola között nem tesz különbséget, mindkettő nagyon jól motiválja játékosait, szerinte ez a legfontosabb. "Vannak jó és kevésbé jó edzők, de minden a motiváción múlik. Ha kettőjüket összehasonlítjuk, nagyon sok közös van bennük."

Rovatok