Index Vakbarát Hírportál

Kassai: Fizikálisan, szellemileg is készen állok

2011. május 28., szombat 15:08

A szombati Barcelona–Manchester Unitedet vezető Kassai Viktor felkészült a BL-döntőre, jó meccset, futballünnepet remél.

A sajtótól elzárt játékvezetők nem nyilatkozhattak a meccs előtt, a döntők legfiatalabb játékvezetője csak az uefa.com-nak adott interjút. „A Bajnokok Ligája-döntő csúcsmérkőzés, a futball igazi ünnepére számítunk. Remélem, hogy a helyszínen szurkolók és a tévénézők is élvezni fogják, jó meccset fognak látni”.

„Ugyanúgy készülünk, mint máskor, fontos, hogy ne változtassunk a bevett gyakorlaton. Nagyon kell koncentrálnunk, fizikálisan is a csúcson kell lennünk: mindkét tekintetben készen állunk.”

„A döntő nagyon nagy elismerés nekem és a segítőimnek is. A játékvezető nem egyedül végzi a feladatát. Heten vagyunk, mindannyian a legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni” .

Kassait Erős Gábor és Ring György asszisztensek, Fábián Mihály és Bognár Tamás a két kapunál, Vad II István pedig mint tartalék játékvezető segíti, Kispál Róbert pedig a biztonsági tartalék.

„Nagyon büszkék vagyunk. Palotai Károly óta magyar bíró másodszor vezethet döntőt, legutóbb Puhl Sándor jutott idáig, tizennégy évvel ezelőtt (1997, Juventus–Dortmund). Nagy elismerés és öröm, hogy folytathatjuk a magyar játékvezetés hagyományait."

Rovatok