Index Vakbarát Hírportál

Soha, senki nem mosott le minket így

2011. május 29., vasárnap 09:36

A Barcelona nyerte a Bajnokok Ligája döntőjét, a Wembleyben - Kassai Viktor remek játékvezetése mellett - 3-1-re győzte le a Manchestert.

Sir Alex Ferguson, a United edzője higgadtan értékelt a sajtótájékoztatón. „Többet vártam a csapattól, de el kell ismerni, győzött a jobbik. A Barcelona a legjobb csapat, amellyel valaha játszottunk, soha, senki nem mosott le minket így a pályáról. Jó szezonunk volt, sajnos csalódás lett a vége, de ettől a Barcelonától nem szégyen kikapni."

"Bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, de van, hogy az ellenfél erősebb, erre a döntő a bizonyíték. Megbénítanak a passzjátékukkal, Messit nem tudtuk megfogni, de ezt sok csapat elmondhatta. Javulni kell, jövőre talán jobbak leszünk”.

Fergusont megint felidegesítették az újságírók, egyik azt kérdezte, kit venne meg a Barcelonából, ha bármennyit költhetne az igazolásra. „Ez az egyik leghülyébb kérdés, amelyet hallottam. Mascheranót, ki mást? Néha felbosszantanak. Persze, hogy Messit.”

Pep Guardiola rendkívül boldog volt, és a Manchestert is dicsérte. „Gratulálunk a Unitednek, remek meccset játszottak. Az egész világ láthatta, hogy megérdemelten győztünk, a végén teljesen uraltuk a meccset.”

„Óriási erőfeszítés a BL megnyerése, de volt időnk felkészülni a döntőre és parádésan játszottunk. Vezettünk, de tudtuk, hogy a Manchester ellen ez nem elég. Átvettük az irányítást, és simán nyertünk. Ami a jövőmet illeti: maradok a Barcelona kispadján.”

„Jobban is játszhattunk volna, de egyszerűen jobbak voltak nálunk. Nem tudom, hogy ez a Barcelona-e a világ valaha volt legjobb csapata, de az biztos, hogy nagyon jók. Győzni jöttünk, hittünk benne, de a jobbik csapat nyert, megérdemelten” – mondta a MU-védő Rio Ferdinand.

A MU csapatkapitánya, Nemanja Vidics is így látta a meccset. „Hagytuk, hogy sokat birtokolják a labdát, Villa és Pedro pedig a könnyen meg tudják keverni a védelmet. Parádésan játszanak, győzelmük teljesen megérdemelt.”

Rovatok