Index Vakbarát Hírportál

A Fradi légiósainak tudniuk kell magyarul

2011. június 2., csütörtök 09:16

A Ferencváros labdarúgócsapatához kerülő idegenlégiósoknak az idény végén legalább 300 szót kell ismerniük, a klub történelmét is betéve kell tudniuk, jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Komáromban rendezett fórumon.

Kubatov Gábor kiemelte: a Ferencvárosnál jelenleg nem sportszakmai gondok vannak, hanem gazdaságiak. Nagyon megdöbbent akkor, amikor megtudta, hogy a szakosztályoknak – leszámítva a kézilabdázókat – nincs éves költségvetésük. Most már az "utolsó kenőcsig" minden szerepel ezekben. Az egyik szakosztályvezető felkereste, hogy szükségük lenne 50 millió forintra. Amikor megkérdezte, minek, az volt a válasz, hogy korábban is kellett, írja a beol. hu.

A labdarúgók tavaly két milliárd forintból gazdálkodtak, jó, ha idén 1,3 milliárdot előteremtenek. Egyébként legalább 6 milliárdra lenne szükségük ahhoz, hogy esélyük legyen a Bajnokok Ligája-szereplésre.

Évente 100 millió forintot visz el egy biztonsági cég, ugyancsak 100 milliót fordítanak a labdarúgók lakásainak bérlésére. Fájlalják, hogy a televíziós közvetítésekből 80 millió forintot kapnak. Ezt a bevételt elérnék úgy is, ha 2000 szurkolóval több menne ki a meccseikre.

Kubatov kijelentette, jelenleg körülbelül 15 menedzser tartja a kezét az egész NB I.-en. Mindent megtesznek azért, hogy kitörjenek ebből a körből. Február végi kinevezése idejétől természetesen átvizsgálták a játékosok szerződéseit, lesznek olyanok, akiket nem tudnak megtartani, de nem adják fel a reményt, hogy bajnoki címet nyerjenek. Még akkor sem, ha csak ifjúsági játékosokat tudnak pályára küldeni.

Az FTC elnöke azt is elmondta: a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogadási játékban részt venniük. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább 300 szót kell tudniuk. A játékosok vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből is.

Rovatok