Index Vakbarát Hírportál

Szánalmas győzelem Luxemburgban: 0-1

2011. június 3., péntek 22:45 | tizenhárom éve frissítve

Gyengén játszott, de így is nyert a magyar futballválogatott 1-0-ra Luxemburgban, barátságos mérkőzésen. Az első félidőben a hét év után kezdő Tököli Attila már a 8. percben gólt lőhetett volna, de ziccerben valami emelésfélével próbálkozott, ami a kapus kezében kötött ki.

Fél órával később Hajnal került helyzetbe, de kissé kisodródott, balről erőtlenül lőtt, a kapus a hét méterről érkező labdát simán védte.

Közvetlenül a szünet előtt Tököli újra ziccerben volt, elfektette a kapust, de olyan nehézkesen tolta el mellette a labdát, hogy az visszavetődött, és leszedte a lábáról.

A szünetben az erőtlen és lassú Tököli helyett egy újabb visszatérő, a 2006 májusa óta a csapatban először szereplő Szabics Imre állt be, és nyolc perc alatt gólt rúgott. Igen szép akció volt: Hajnal ugratta ki íveléssel a balról érkező Dzsudzsákot, aki pontosan lőtte keresztbe a labdát, Szabics meg a kapuba passzolta. (A kapus még combbal beleért.)

A végéig még egy helyzetünk volt, Németh Krisztián eltolta a labdát a kapus mellett, de az alapvonalig sodródott, és visszatett labdáját kirúgták a védők Szabics elől.

Az amatőr luxemburgi csapat nem volt veszélyes, de előfordult az első félidőben, hogy perceken át a magyar térfélen tudta tartani a labdát, és az is sokat elárul, hogy válogatottunk négy sárgát szedett össze. Pozitív viszont, hogy Bogdán Ádám kapus nem kapott gólt első válogatott meccsén.

Eb-selejtezőt nyertek a svédek és a finnek a csoportunkban

A svédek pénteken könnyedén, 4-1-re nyertek Moldovában, így megerősítették a világbajnoki ezüstérmes hollandok mögött a második helyüket az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában.

A hatos másik mérkőzésén a magyarok keddi ellenfele, San Marino hazai pályán egygólos vereséget szenvedett Finnországtól.

E csoport:

Moldova-Svédország 1-4 (0-2)
gól: Bugajev (61.), illetve Toivonen (11.), Elmander (30., 58.), Gerndt (88.)

San Marino-Finnország 0-1 (0-1)
gól: Forssel (41.)

Az állás:
1. Hollandia       6   6  -  -   21- 5   18 pont
2. Svédország      5   4  -  1   15- 6   12
3. MAGYARORSZÁG    6   3  -  3   15-13    9
4. Finnország      5   2  -  3   11- 6    6
5. Moldova         6   2  -  4    7- 9    6
6. San Marino      6   -  -  6    0-30    0

A következő játéknap - kedd -programja:

Svédország-Finnország 20 ó
San Marino-Magyarország 20:30 ó

A gólszerző Szabics "elégedett" az 1-0-ás győzelemmel, és hasonlóan nyilatkozott a szövetségi kapitány is. "Ma a győzelem volt a fontos és a három pont, örölünk, hogy megvan a három pont" - mondta a Sport1-nek a lefújás után Egervári Sándor szövetségi kapitány. Bár a meccs barátságos volt, a csapat a keddi, San Marino elleni Eb-selejtezőre készült, ahol tényleg lehet pontokat szerezni, sőt, meg is kell lennie mind a háromnak.

Jegyzőkönyv

Luxemburg-Magyarország 0-1 (0-0)

Luxembourg, 2000 néző, v.: Arnason (izlandi)

gólszerzők: Szabics (53.)

sárga lap: Peters (78.), illetve Laczkó (23.), Hajnal (45.), Vadócz (66.), Juhász (78.)

Luxemburg:

Joubert - Blaise (Malget, 86.), Hoffmann, Schnell, Peters (Pedro, 80.) - Leweck (Collette, 86.), Bettmer (Laterza, 18.), Gerson (Martino, 59.), Payal, Mutsch - Da Mota (Kitengé, 62.)

Magyarország:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir (Czvitkovics Péter, 68.), Vadócz Krisztián (Pintér Ádám, 68.), Hajnal Tamás (Koltai Tamás, 79.), Elek Ákos (Szabics Imre, a szünetben), Dzsudzsák Balázs - Tököli Attila (Németh Krisztián, a szünetben)

Rovatok