Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legjobb védéseivel vonult vissza Edwin van der Sar

2011. június 12., vasárnap 11:36

Több mint húszéves profi karrierjét zárta le a BL-döntőben Edwin van der Sar, a Barcelona elleni vereség után azt mondta, eggyel több meccsen védett, mint kellett volna.

Az viszont biztos, egy szezonnal sem védett tovább a kelleténél, utolsó évadjában valószínűleg a világ legjobb kapusa lett.

Pályafutása legnagyobb védései közül hármat 2010-11-ben mutatta be, néhányat az után, hogy negyven éves is elmúlt.

Temérdek bravúrjának egyik legjobbika a múlt augusztusi, Fulham elleni bajnokin látott földön ülős hárítása Dickson Etuhu ellen, amikor ziccert fogott, majd vert helyzetben is legyőzte a nigériait.

Idén a Chelsea-től a londoni bajnokin kikapott a Manchester United, de van der Sarra nem lehetett panasz. Egészen fenomenális volt az első félidő végén, ahogy a földön fekve visszanyúlt, aztán még tisztázni is tudott.

A kapusok a fentiekhez hasonló dupla védéseket különösen nagyra értékelik, de a holland harmadik káprázatos fogását is nehéz utánozni.

Újra a Chelsea volt az ellenfél, ugyanott, a Stamford Bridgen, amikor 1-0-ás MU-vezetésnél Fernado Torres tökéletesen fejelte a labdát a hosszú kapufához. Van der Sar viszont ezt is ki tudta tolni.

Ugyanezen a meccsen még az első félidőben is volt bravúrja van der Sarnak, ami igazából zseniális menekülés volt egy hibából.

Melyik a legjobb bravúr?

  • 1194
    A chelsea-s dupla
  • 1044
    A Torres-fejes
  • 946
    Az etuhus dupla
  • 745
    A becsúszás

Feleslegesen futott ki a kapus a jobb szélen érkező Nicolas Anelkára, a csatár már el is tolta mellette a labdát, és ment volna az üres kapura, csakhogy van der Sar hátvédeket űberelve csúszott be neki, megszerezte a labdát, és a földön fekve kirúgta. Nem klasszikus védés, de ez is élete legjobb produkciói közé tartozik.

Rovatok