Index Vakbarát Hírportál

Történelmi brazil pontvesztés a Copán

2011. július 3., vasárnap 23:30

Brazília még mindig legyőzte a kontinens leggyengébb csapatát, Venezuelát a Copa Americán, a sorozat most szakadt meg.

Nem kezdődött jól vasárnap a Copa America a címvédő braziloknak, akik képtelenek voltak betalálni, és csak 0-0-ás döntetlent játszottak Venezuelával.

A brazilok a mérkőzés elején többször eljutottak a kapu közelébe, azonban nehezen bírtak a venezuelai védelemmel. Robinho ugyan el tudott lőni Vega kapus mellett, de Oswaldo Vizcarrondo mégis megmentette a venezuelaiakat.

Pato több lövését is hárította a kapus, de a brazil percekkel az első félidő vége előtt megszerezhette volna a vezetést, azonban csak a kapufát sikerült kilőnie.

A második félidő elején mindkét csapat beállt védekezni, majd Pato több támadását is rövidre zárta a venezuelai védelem. Negyed órával a vége előtt Venezuelának is volt lehetősége, azonban a bal szélen érkező Juan Arango lövése elkerülte a brazil kaput.

Az ötlettelenül játszó brazilok hiába próbálkoztak, nem tudták megszerezni a vezetést, és így bukták a három pontot.

"Azt hiszem, többé nincsenek gyenge csapatok, mindenkinek van esélye" - nyilatkozta röviden az egész mezőny leggyengébbjének tartott Venezuela elleni meccs után Julio Cesar, a brazil csapat kapusa.

A csoport másik meccsén sem esett gól, Paraguay és Ecuador sem bírt egymással. Az első forduló után így mind a négy csapat egy ponttal, rúgott és kapott gól nélkül áll.

Rovatok