Index Vakbarát Hírportál

Vérző fejjel ollózta Mexikót a döntőbe

2011. július 8., péntek 14:19

A mexikói Julio Gomez az U17-es Mexikó-Németország vb-elődöntő hőse lett: hátvédként két gólt szerzett a 3-2-re végződő mérkőzésen, ráadásul otthon, mexikói közönség előtt. A győztes találatot már vérző fejjel, turbánban szerezte.

Gomez első gólját a harmadik percben, védőjét lerázva a tizenegyes pontról fejelte a jobb felsőbe. A németek gyorsan egyenlítettek, a mexikói kapus beszedte Yesil távoli gurítását.

A második félidőben aztán vezetést is szereztek, a 60. percben Can pöckölte el a kapus mellett a labdát. A 75. percben Mexikó egy mesteri góllal egyenlített, Espericueta szögletből becsavarta a labdát a hosszú sarokba. Gomez súlyos sérülést szenvedett a pontrúgásnál, újra fejelni érkezett, de izomból összefejelt a gólvonalon álló némettel.

A mexikóit percekig ápolták, próbálták csillapítani a vérzést. Úgy tűnt, nem tudja folytatni, és mivel Mexikó már minden cseréjét kihasználta, emberhátrányba került a csapat. Gomez viszont nem adta fel, turbánnal a fején néhány perc múlva visszatért. Sőt, a mérkőzést is ő döntötte el, a 90. percben a németek ezúttal nem nyertek, hanem veszítettek, Gomez ollózós góllal rúgta Mexikót a döntőbe.

A döntőben a tornát rendező Mexikó ellenfele Uruguay lesz.

Rovatok