Index Vakbarát Hírportál

Gera a WBA-nál újra nagy játékos lehet

2011. július 15., péntek 11:13

Nem Gera az első magyar, aki volt külföldi klubjához tér vissza, Szabicsnak, Fehér Csabának ez nem okozott gondot, Bodnárnak és Komannak igen.

Három év után tér vissza a West Bromwichba Gera Zoltán, akire az előző szezonban szinte egyáltalán nem számítottak a Fulhamnél. Ha felépül sérüléséből, volt edzője irányítása alatt fog játszani, Roy Hodgsonnál alapember volt, élete csúcsformáját mutatta a Fulhamnél.

Nem ő az első magyar , aki volt külföldi csapatába tér vissza, Fehér Csaba, Bodnár László és Szabics Imre is próbálkozott, több-kevesebb sikerrel. Koman Vladimir nagy ígéret volt, de idén kiesett a Sampdoriával.

Fehér Csaba újra alapemberré vált

A 41-szeres válogatott hátvéd 2000-ben került a NAC Bredába. A hollandoknál 118 meccsen tizenöt gólt lőtt, alapember volt, a PSV Eindhoven is felfigyelt rá, játszott is Dzsudzsák előző klubjánál. Ott nem ment neki, kétszer is kölcsönadták, 2007-ben visszakerült korábbi klubjához. A Bredánál újra alapember lett, 2009-ben, a rájátszásban többek között az ő góljának is köszönhették, hogy bejutottak az Európa Ligába, igaz, a Villareal elleni 9-2-es összesítéssel gyorsan búcsúztak. A 2010-2011-es szezonban tizenharmadikak lettek a bajnokságban, a 36 éves támadó idén visszatért Újpestre.

Szabics újra osztrák bajnok lett

A Fradi egykori csatára 1999-ben igazolt a Sturm Grazba, négy év alatt volt osztrák bajnok, 89 meccsen 23 gólt lőtt. Stuttgartban úgy tűnt, még feljebb ível a karrierje, de hiába lőtt még a Manchester Unitednek is gólt, visszaesett. 2010-től újra a graziak játékosa, első meccsén egyből kettőt vágott, rendszeresen játszik, idén bajnok lett a csapattal, a BL-ért mehetnek. Több év után visszatért a válogatottba is, San Marinónak és Luxemburgnak is gólt lőtt.

Bodnár egyáltalán nem játszik

A debreceni nevelésű szélső a Dinamo Kijevtől érkezett Salzburgba, ahol három év alatt 64 meccset játszott, kétszer bajnok lett. Az anyagiakról nem tudtak megegyezni, a BL kedvéért visszatért Debrecenbe, de a csapat a következő szezonban ott már nem indulhatott, Bodnár újra Salzburgban kötött ki. A most 32 éves játékos a legutóbbi szezonban szinte semmit nem játszott az ezüstérmes csapatban.

Koman nagy ígéret volt Genovában, idén kiestek

A 2009-es U20-as vb-n bronzérmes Koman hat éve a Sampdoriáé, azóta az Avellinóban és a Bariban is volt kölcsönben. Tavaly újra Genovában játszott, de nem számított alapembernek, 22 meccsen lépett pályára, 14-szer volt kezdő, 4 gólt szerzett. A bajnokságot a 18. helyen fejezték be, kiestek.

Rovatok