Index Vakbarát Hírportál

Chicharito agyrázkódása régi betegség?

2011. július 29., péntek 14:41

Javier Hernandezt, a Manchester United csatárát agyrázkódással kórházba szállították a csapat New Jersey-i edzőtáborából.

Hernandezt fejen találta egy lövés, attól kapott agyrázkódást, de állítólag korábban is voltak már fejfájásai. Az MU-menedzser, Alex Ferguson viszont nem tud arról, hogy régóta meglévő betegségről lenne szó.

A csatár a keddi edzés után a csapat szállodájában lett rosszul, fejfájásra panaszkodott, miután hányni kezdett, gyorsan kórházba szállították. Éjszakára bent tartották megfigyelésre, de néhány vizsgálat elvégzése után másnap kiengedték.

"Idővel meggyógyul, és mi elég időt adunk majd neki. Nem akarunk sietni a visszahívásával. Csak akkor fogom visszahozni, ha az orvos megengedi” - mondta Ferguson.

Mexikói orvosok szerint viszont Hernandeznek nem biztos, hogy agyrázkódása van, hanem valami komolyabbról van szó, mert korábban is kezelték már hasonló panaszok miatt.

"Emlékszem ifjúságiként akkut migrénben szenvedett - mondta Hernandez korábbi doktora Rafael Ortega. - Akkor csak fejfájással jelentkezett a betegség, később megszűntek ezek a szimptómák. Elvégeztünk akkor néhány vizsgálatot, de ez hat évvel ezelőtt volt, és azóta jól van. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a két eset között, nem vagyok teljesen képben, de egy neurológus szakorvost fel kellene keresnie”.

Az orvos szerint, ha jó kezelést kap, nem befolyásoja majd a teljesítményét a betegsége. Hernandez az MU egyik kulcsembere, az előző szezonban 20 gólt szerzett, ráaádsul specialitása a fejelés.

Rovatok