Index Vakbarát Hírportál

Gyanúsítottként hallgatták ki az Újpest FC tulajdonosát

2011. augusztus 2., kedd 15:18

A Nemzeti Sport információ szerint a rendőrség kedd reggel gyanúsítottként hallgatta ki az Újpest FC többségi tulajdonosát, Tolnai Sándort, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás és más bűntettekkel kapcsolatban.

A pepsifoci.hu úgy tudja, hogy az ügynek nincs köze T. Sándor sportvállalkozásához. A gyanú szerint egy ingatlanügylettel kapcsolatos inkasszó lehívásával van összefüggésben a ma reggeli előállítás, mintegy 2 milliárd forint sorsát vizsgáljak. Az őrizetbe vételről később dönt a nyomozó hatóság.

A Pest Megyei Főügyészség megerősítette, hogy a nyomozás jelen állása szerint az ügynek semmi köze a sportklubhoz.

Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is - mondta Kállai Gábor szóvivő.

Miután az egyik gyanúsított Pest megyei közjegyző, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el az ügyben. Két gyanúsítottat kedden őrizetbe vettek a nyomozó ügyészek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat, melyről a bíróság dönt majd 5 napon belül. A két gyanúsított a meghallgatásakor érdemi védekezést terjesztett elő és tagadta bűnösségét - tette hozzá a szóvivő. 

Tolnai Sándor gyanúsítotti meghallgatása kedd délután kezdődött és kora este még tartott. A gyanúsított részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A

A meghallgatás végén Tolnai Sándor őrizetbe vételét fogják elrendelni, és az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését is - mondta a szóvivő.

Rovatok