Index Vakbarát Hírportál

Scholes 25 méteres bombagóllal búcsúzott

2011. augusztus 6., szombat 09:39

A Manchester United telt házas búcsúmeccset rendezett visszavonuló középpályásának, 6-0-ra verték a New York Cosmost. A 36 éves Scholes 17 év alatt nem játszott más klubban, 10 bajnokságot, két BL-t nyert a Uniteddel, mostantól az edzői stáb tagja lesz.

Sir Alex Ferguson a vasárnapi, Manchester City elleni Community Shield-meccs ellenére is erős MU-t küldött a pályára, a gálameccsen - Scholes mellett - kezdőben volt többek között Evra, Ferdinand, Vidics, Nani, Giggs, Berbatov, Rooney is.

Az egyik legnagyobb tapsot egy másik MU-legenda, az ünnepeltet a kezdőrúgás előtt üdvözlő Eric Cantona kapta, aki jelenleg a Cosmos sportigazgatója. A franciát jobban szerették az Old Traffordon, mint az amerikaiakat szintén kísérő Pelét.

A NYC gálacsapatában pályára lépett Gary Neville, Cannavaro, Nicky Butt, Robbie Keane és Yorke is.

A 9. percben az ünnepelté volt az első gól, szöglet utáni passzból 25 méterről lőtt a tottenhames Brad Friedel kapujába; a MU másik öt gólját Rooney, Anderson, Welbeck, Diouf (kettőt) lőtték.

A Manchesterben 1994-ben bemutatkozó, 676 meccsén 150 gólt szerző, 66-szoros válogatott Scholest a 75. percben cserélték le, a 76 ezer néző állva ünnepelte. Lefújás után visszatért, és szólt pár szót a közönséghez: „Fantasztikus volt gólt lőni. Remélem, hagytam néhány szép emléket a sok év alatt.”

Rovatok