Index Vakbarát Hírportál

Bayern, Luserkusen: potyagólok, 0 pont

2011. augusztus 7., vasárnap 20:01 | aznap frissítve

A Bayern München hazai pályán, a Bayer Leverkusen idegenben, Szalai és Stieber csapatától, a Mainztól kapott ki a Bundesliga nyitófordulójában. Mindkét csapat óriási kapushibának köszönhette a vereséget.

A Bayernnek, de leginkább Mario Gomeznek semmi sem jött be, a válogatott támadón először a Mönchengladbach kapusa fogott ki, utána pedig öt méterről kapufát fejelt. A hazaiak még egy lesgólt is lőttek, de a vendégek egy találatát sem adták meg, szabálytalanság miatt.

A 62. percben aztán De Camargo szerzett vezetést a Mönchengladbachnak, az előrevágott labdát a tavalyi év legjobb Bundesliga-kapusának választott, friss Bayern-igazolás Neuer és az ugyancsak újonc Boateng is benézte.

A Mainz is meglepetésre verte a tavalyi ezüstérmes Leverkusent. Az Adlert helyettesítő Giefler kapus a 32. percben óriásit potyázott, lecsúszott a lábáról a labda, Allagui élt a lehetőséggel. A 86. percben Toprak ért bele szerencsétlenül egy beadásba, öngólt lőtt, ezzel 2-0 lett a vége.

A sérüléséből lábadozó Szalai Ádám nem játszott a hazaiaknál, Stieber Zoltán a kezdőcsapat tagja volt - ezúttal mutatkozott be az élvonalban -, a 71. percben lecserélték.

Bundesliga, 1. forduló

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 0-1 (0-0)
gól: De Camargo (62.)

Mainz-Bayer Leverkusen 2-0 (1-0)
gól: Allagu (32.), Toprak (86., öngól)

Rovatok