Index Vakbarát Hírportál

Mészölyt kirúgták, Spisljak az Újpest edzője

2011. augusztus 10., szerda 10:12 | aznap frissítve

Szerdán menesztették posztjáról Mészöly Gézát, az OTP Bank Ligában pont nélkül és rúgott gól nélkül álló Újpest FC vezetőedzőjét. A 44 éves Mészöly - akivel négy meccset veszített a csapat - utóda a szerb Zoran Spisljak lett.

Az Újpest honlapján megjelent közlemény szerint a döntésről Leo Beenhakker tájékoztatta a szakmai stábot és a játékoskeret tagjait. A sportigazgató elmondta: a csapatnak új impulzusokra van szüksége a megújuláshoz.

Az Újpest megköszönte Mészöly munkáját, illetve mindazt, amit a csapatért és a klubért tett, és további sok sikert kívánt a magánéletben és a szakmai karrierje folytatásához egyaránt.

Spisljakot, aki korábban Herczeg András segítőjeként a Debreceni VSC-nél dolgozott, szerda délután mutatták be hivatalosan a klub székházában. A szerb szakember - aki a DVSC-vel 2009-ben és 2010-ben bajnoki címet, 2008-ban és 2010-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett - hároméves szerződést kötött a jelenleg a 15. helyen álló csapattal.

"A klub történelme és tradíciói miatt nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam az Újpestnél" - mondta a 46 éves, vajdasági születésű szakember. "Örülök, hogy azonosan gondolkodunk Leo Beenhakker sportigazgató úrral, és legfontosabb feladatunk a modern futball meghonosítása. Az eddig történteket le kell zárni, az már a múlt, jó játékkal eredményeket kell elérnünk, remélem, hogy így minél több szurkoló visszatér majd a Megyeri útra."

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezetője kiemelte, hogy a csapat célja változatlan, a tabella első 5-6 helyének valamelyikén szeretne végezni. "Nehéz döntés volt meneszteni Mészöly Gézát, akinek az eddig elvégzett munkáját és a profi hozzáállását egyaránt nagyon tisztelem" - mondta Beenhakker. "Kedden hosszasan beszélgettünk Zorannal, és mivel a gondolkodásunk azonos, hamar egyértelművé vált, hogy jelenleg ő a legmegfelelőbb ember az Újpest számára."

Az új edzővel vasárnap, a Kaposvári Rákóczi otthonában szerepel először az Újpest.

Az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen

"Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten - fogalmazott Mészöly. - A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem - korábban 2010 elején a Vasasnál -, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen. Az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban."
Mészöly hozzátette, menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje a "válás körülményeit", ezért jövő szerdán, sajtótájékoztató keretében tájékoztatja a közvéleményt részletesen erről az ügyről.

Az elbocsátott Mészöly Géza először 2004 és 2006 között irányította a csapatot, vezetésével két ezüstérmet nyertek. A játékosként 18-szoros válogatott szakember ez után a Vasasnál vállalt munkát, majd tavaly áprilisban visszatért Újpestre. A lila-fehérek az első fordulóban a Pápától kaptak ki, majd a Győrtől, a Siófoktól, legutóbb pedig a Pakstól szenvedtek vereséget.

Rovatok