Index Vakbarát Hírportál

Minket senki sem rabolhat ki

2011. augusztus 11., csütörtök 11:17

A londoni Millwall-szurkolókat Európa leghírhedtebb futballhuligánjai között tartják számon. Ahol megjelennek, szinte garantált, hogy néhány kirakat betörik, székek repülnek az ellenfél szektorába, verekedés lesz. Kedd éjszaka azonban átálltak a másik oldalra, rendfenntartóként léptek fel a londoni zavargásokban.

A délnyugat-londoni Eltham városrész főutcáján körülbelül kétszázan gyűltek össze, élő kordont alkotva az üzletek és a kirakatok előtt, majd a rendőrökhöz társulva megkergettek egy csoport fosztogatót is.

"Bárki idejöhet rabolni, de csak próbálja meg, mi készen állunk" - mondta az egyik szurkoló.

"Azért vagyunk itt, hogy segítsük a rendőröket. Az anyám megrémült, amit az elmúlt három napban látott a tévében. Úgy döntöttünk, ez itt nem fordulhat elő" - nyilatkozta egy másik Millwall-drukker a Guardiannek. A csapat stadionja Lewisham városrészben van, az néhány nappal korábban volt a zavargások egyik színtere.

A Millwall-szurkolók arra az estére a himnuszukat is átírták. Az eredeti "Senki sem szeret minket, de kit érdekel" (No one likes us, we don't care) sort "Senki sem rabol ki minket" -re módosították (No one loots us).

A zavargások miatt el kellett halasztani az Anglia-Hollandia felkészülési mérkőzést, ligakupa meccsek maradnak el és a Premier League szombatra tervezett rajtja is veszélybe került.

Rovatok