Index Vakbarát Hírportál

Szabadlábon az Újpest FC tulajdonosa

2011. augusztus 11., csütörtök 20:29

Szabadlábra helyezték a milliárdos csalással gyanúsított Tolnai Sándort, az Újpest FC tulajdonosát, akit két társával együtt múlt pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az Újpest FC honlapjára csütörtök este felkerült közleményben azt írták: Dányi Szilárd, Tolnai Sándor védőügyvédjének tájékoztatása alapján Tolnai Sándort szabadlábra helyezték, miután az előzetes letartóztatást elrendelő első fokú végzés elleni fellebbezésnek helyt adott a másodfokon eljáró Pest megyei bíróság; Tolnai Sándorral szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el.

Az Újpest FC a továbbiakban nem kívánja kommentálni az ügyet - tették hozzá.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek múlt kedden elmondta: Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, az összeget az ügyészség már zárolta is.

Miután az egyik gyanúsított Pest megyei illetőségű közjegyző, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el az ügyben. Két gyanúsítottat múlt kedden vettek őrizetbe a nyomozó ügyészek. Ez a két gyanúsított a meghallgatásakor érdemi védekezést terjesztett elő, és tagadta bűnösségét - tette hozzá Kállai Gábor.

Tolnai Sándor részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését.

Rovatok