Index Vakbarát Hírportál

A Haladás legyőzte a Fradit az Üllői úton

2011. augusztus 21., vasárnap 20:32

A Ferencvároson egyelőre nem segített az edzőváltás, a csapat a Prukner László helyére hozott Nagy Tamással sem szerzett pontot az OTP Bank Liga hatodik fordulójában: a Haladás 2-1-re verte a Ferencvárost az Üllői úton, 29 év után először.

A nagy számoknál maradva: Végh Zoltán 40 évesen lett a Fradi kezdőkapusa, 570. első osztályú mérkőzését játszotta. Rósa Dénes második félidőben belőtt tizenegyesével 428 perces gólcsendet tört meg.

A mérkőzésen a Haladás gyorsan előnybe került, az ötödik percben Vujovic Ottenről fordult le, és lőtt a bal sarokba. Lisztes szabadrúgásból egyenlíthetett volna, de csak a kapufát találta el.

A második félidőben is a Haladás volt eredményes, Kenesei készített elő, majd Halmosi húsz méterről a jobb alsóba lőtt. A 63. percben Sluka piros lapot kapott, de a Fradi csak büntetőből tudott szépíteni az emberhátrányban játszó Haladás ellen: a 72. percben Rósa lőtte be a megítélt tizenegyest.

Az Újpest hazai pályán sem bírt az újonc Diósgyőrrel. A meccs elején a fővárosi csapat támadott többet, de az Újpest játékán érződött, a játékosok formán kívül vannak. A Diósgyőr kontrákkal próbálkozott, de komoly helyzet nem adódott.

A fordulás után egy szerencsés góllal, a Debrecentől egy év után visszatérő Kabát vezetést szerzett az Újpestnek. A vendégek feljebb tolták védekezésüket és átvették az irányítást, majd Seydi szezonbeli negyedik góljával megérdemelten egyenlítettek, az utolsó 15 percben közelebb voltak a győzelemhez, de csak lesgólig jutottak.

A fővárosiak továbbra is nyeretlenek a bajnokságban.

Jegyzőkönyvek

Ferencváros-Haladás Sopron Bank 1-2 (0-1)

Albert Stadion, 4000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Rósa (72., 11-esből), illetve Vujovic (5.), Halmosi (56.)
kiállítva: Sluka (63.)
sárga lap: Lisztes (46.), Jovanovic (86.), Junior (90.), illetve Vujovic (52.), Sluka (59.), Rózsa (76.), Oross (93.)

Ferencváros:
Végh - Balog (Csizmadia, 44.), Rodenbücher, Otten, Junior - Jovanovic, Lisztes (Félix, 77.), Rósa - Somalia (Tóth B., 60.), Pölöskey, Oláh

Haladás:
Rózsa - Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I. G., Kovács I. (Oross, 66.), Iszlai, Halmosi - Kenesei (Rajos, 87.), Vujovic (Búrány, 52.)


Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4791 néző, v.: Kovács
gólszerzők: Kabát (51.), illetve Seydi (68.)
sárga lap: Budovinszky (86.)

Újpest:
Balajcza – Üveges (Wilson, 72.), Mihajlovics, Dvorschák, Pollák – Egerszegi (Tajthy, 35.), Markovic – Simon K., Barczi, Böőr (Balogh, 65.) – Kabát

Diósgyőr:
Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Gallardo, Abdouraman (Takács P., 56.), Lippai (Arze, 65.), Dobos (Pál, 76.) – Seydi, George

Rovatok