Index Vakbarát Hírportál

Köteles a BL-csoportkörbe védte a Genket

2011. augusztus 23., kedd 23:08

A Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval felálló belga csapat büntetőkkel 3-1-re legyőzte az izraeli Maccabi Haifát a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójának visszavágóján.

A Genk a Maccabi Haifa elleni hátrányát ledolgozva 11-esekkel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. A csapat magyar kapusa. Köteles László két büntetőt is fogott, társai, köztük Tőzsér Dániel, pedig nem hibáztak a 11-esekkel.

A Genk otthon fogadta a Maccabi Haifát. Az első meccset 2-1-re elvesztették idegenben, fontos volt, hogy ők rúgják az első gólt.

Ez sikerült is, Vossen a 35. percben az idegenben szerzett találattal együtt már továbbjutást érő gólt lőtt. A Haifa nem tört meg, két perc alatt egyenlített, és már náluk volt az előny. A 41. percben viszont megint a Genk jött, Buffel meglőtte a hosszabbítást érő gólt, mivel ezután már egyik csapat sem volt eredményes, jött a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét csapat többször került helyzetbe, de a jó kapusteljesítményeknek - Köteles a gólvonalon állított meg egy lövést - és a kapufáknak köszönhetően maradt az állás. A Genk a 109. percben létszámfölénybe került, Cohen második sárgáját is megkapta. A Genk aktívabb lett, még a 121. percben is megszerezhette volna a győzelmet, de Vossen fejese a kapu fölé ment.

A büntetőpárbajt a Genk kezdte, nem hibáztak. A Haifa első kisérleténél ugyan elmozdult Köteles, de lábával védte a büntetőt, a második párban a hazai csapat megint nem hibázott, Köteles pedig ezúttal kézzel tudott belekapni a lövésbe, és hárított. A harmadik körben Tőzsér következett, határozottan lőtt a jobb felső sarokba. A meccs a negyedik rúgóknál dőlt el, a genki játékos nem hibázott, így 4-1-re nyerték a büntetőrúgást.

A Bayern hozta a kötelezőt, simán bejutott a a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a második mérkőzésen is legyőzte az FC Zürichet, ezúttal 1-0-ra.

A München kétgólos előnnyel kezdte a visszavágót, Jupp Heynckes edző úgy nyilatkozott, csapata éhes sikerre, be akarnak jutni a csoportkörbe, ezért komolyan veszik a meccset.

A hétvégi Bundesliga fordulóban nagy formában játszott csapata, 5-0-lal kiütötték a Hamburgot. A Zürichnek is gyors gólt rúgtak, a hetedik percben egy kontratámadásból Gomez nagyszerű passzt kapott bal oldalról Müllertől. Az elfutó csatár nem hibázott a kapussal szemben.

Bár a Bayern végig fölényben játszott, kétszerannyi kapuralövése volt és a labdát is többet birtokolta, több gólt nem szerzett. Összesítésben 3-0-val jutott tovább.

A Villareal Giuseppe Rossi nagyszerű teljesítményének köszönhetően jutott tovább. Az Odensének két gólt is a leshatárról bevetődve szerzett a második félidőben, a 82. percben Marchena is betalált, a Villareal 3-0-lal zárt összesítésben is.

A Dinamo Zagreb 4-1-es előnyről indult a Malmővel szemben, így egy 2-0-és vereség is belefért nekik.

A Wisla Krakow az utolsó percekben bukta el a párharcot, a 86. percben APOEL Nicosia meglőtte harmadik gólját, és összesítésben 3-2-re nyert. A meccset Kassai Viktor vezette.

BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók

Bajnokok ága:
APOEL (ciprusi)-Wisla Krakow (lengyel) 3-1 (1-0)
Továbbjutott: az APOEL, 3-2-es összesítéssel.
Genk (belga)-Maccabi Haifa (izraeli) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - tizenegyesekkel
Tj.: a Genk, 3-3-as összesítéssel, hosszabbítás után, büntetőkkel.
Malmö (svéd)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (0-0)
Tj.: a Dinamo Zagreb, 4-3-as összesítéssel.

Nem bajnokok ága:
Villarreal (spanyol)-Odense (dán) 3-0 (0-0)
Tj.: a Villarreal, 3-1-es összesítéssel.
FC Zürich (svájci)-Bayern München (német) 0-1 (0-1)
Tj.: a Bayern München, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

szerdán:
Bajnokok ága:
Sturm Graz (osztrák)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20:45 ó (az első mérkőzésen: 1-1)
Viktoria Plzen (cseh)-FC Köbenhavn (dán) 20:45 ó (3-1)
Nem bajnokok ága:
Rubin Kazany (orosz)-Olympique Lyon (francia) 18 ó (1-3)
Benfica (portugál)-FC Twente (holland) 20:45 ó (2-2)
Udinese (olasz)-Arsenal (angol) 20:45 ó (0-1)

Rovatok