Index Vakbarát Hírportál

Eto'o aláírta a halálos ítéletét

2011. augusztus 24., szerda 16:03

Samuel Eto'o kedden az Internazionaléból Dzsudzsák klubjához, az Anzsi Mahacskalához szerződött, a kameruni évi 20,5 milló eurós keresetével a világ legjobban fizetett futballistája lesz. Átigazolásától egyrészt az egész orosz futball felemelkedését várják, más vélemények szerint viszont Eto'o nagyon rossz döntést hozott.

Az egykori kameruni kapus, Joseph Antoine Bell is ezt tartja: "Ez karrierjének halálos ítélete. Úgy látszik, hogy a körülötte lévő emberek nem magyarázták el neki pontosan, hová megy. Az első vonalban lenne a helye, de mégis egy furcsa, ismeretlen bajnokságot választott."

Alekszander Prudnyikov Eto'o riválisa és csatártársa lesz az Anzsiban, attól nem tart, hogy a kispadra szorulna: "Világklasszis játékos, nemcsak a csapat, de az egész bajnokság jobb lehet az érkezésével, csodát azonban ne várjanak tőle".

Az Anzsi főigazgatója, Herman Hisztyakov szerint Eto'o szerződtetésével ajtót nyitottak az orosz futballnak, a kameruni után még több klasszis érkezhet, ami a bajnokságot kritizálókat is elhallgattathatja.

Az Anzsi nevében tárgyaló német menedzser is úgy véli, a kameruni érkezésével még nagyobb figyelem irányulhat az orosz futballra. "Ez az első alkalom, hogy a világ öt legjobb labdarúgója közül az egyik Oroszországban játszik. Ez mérföldkő a klub és Premjer Liga számára is." Eto'o az a típus, akire az Anzsinak szüksége van, és a klub nagyon is jó áron (25 millió euró körüli összegért) szerezte meg.

Rovatok