Index Vakbarát Hírportál

Détári, Nyilasi is játszik a 0-6 visszavágóján

2011. augusztus 25., csütörtök 14:58

Többek között Détári Lajos, Kiprich József, Nagy Antal és Esterházy Márton is pályára lép szombaton Telkiben a FociFesztiválon, a gálamérkőzésen az 1986-os világbajnokságon szerepelt magyar csapat ellenfele az akkori szovjet válogatott lesz.

Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója, a FociFesztivál főszervezője a fővárosi Erzsébet téren felállított yorkyball pályánál elmondta, hogy a mexikói 22-es keretből 20-an vállalták el a fellépést, más elfoglaltsága miatt Andrusch József és Burcsa Győző fog hiányozni, Péter Zoltán játéka pedig még kérdéses.

A távolmaradók helyére két egykori ferencvárosi sztárt, Nyilasi Tibort és Szokolai Lászlót hívták meg, akik ugyan nem voltak a 86-os vb-n, ám a selejtezőkön szerepeltek.

"Még a mostani itthoni kánikulánál is sokkal melegebb volt akkor Irapuatóban, ahol 45  fokban, ráadásul délben játszottunk a szovjetek ellen" - emlékezett Détári, aki hozzátette, hogy az akkori magyar válogatott egy összetartó társaság volt, jól érezték magukat együtt, ezért is jönnek el az akkori csapatból sokan a gálamérkőzésre.

A szovjet csapat keretében 11 olyan labdarúgó van, akik szerepeltek az akkori válogatottban. Itt lesz többek között az aranylabdás Igor Belanov és világ legjobb kapusának is megválasztott Rinat Daszajev, továbbá a kor egyik sikercsapata, az 1986-ban KEK-et nyert Dinamo Kijev ászai, azaz Alekszandr Zavarov, Andrij Bal és Vologyimir Besszonov is. A vendégek keretét két, korábban Magyarországon légióskodó játékos, Szergej Kuznyecov és Igor Nyicsenko egészíti ki 13 fősre.  

A magyar-szovjet nosztalgiatalálkozó szombaton 18 órakor kezdődik a telki edzőközpontban, előtte 16 órától az 1996-os magyar olimpiai csapat mérkőzik meg a korábbi labdarúgókból, valamint színészekből és újságírókból összeálló FociFesztivál-válogatottal. Dunai Antal, az olimpiai válogatott kapitánya szerint az előmérkőzésen olyan játékosok lépnek majd pályára, mint Hrutka János, Pető Zoltán, Molnár Zoltán, Lendvai Miklós, Szanyó Károly, Egressy Gábor és Madar Csaba.

A rendezvényre 500 forint lesz a belépő, a szervezők kétezer résztvevőre számítanak, a befolyó összeget jótékony célra fordítják.

Rovatok