Index Vakbarát Hírportál

Törőcsik András síkra szállt a footgolfért

2011. augusztus 27., szombat 12:48

Hétvégén a Boya Eagles golfpályán rendezték az első kelet-magyarországi amatőr footgolf-versenyt, az amatőrök mellett legendás magyar futballisták is játszottak Debrecen közelében.

Az egész napos program legnevesebb meghívottja az Újpesti Dózsa és a magyar válogatott világklasszis csatára, Törőcsik András, illetve a 33-szoros válogatott, szintén újpesti Zámbó Sándor volt.

A footgolfot hivatalos golfpályán játsszák, egy-egy szakasz 3-400 méter is lehet, a kilencedik végére a versenyzők 2-3 kilométert gyalogolnak, 40-50 rúgást végeznek el. Zámbó nem először játszott ilyet, szerinte "nehéz játék, nagyon jó rúgótechnika kell hozzá".

A versenyt 35 rúgással Zsurka Zsolt nyerte, aki holtversenyben végzett Kálmándi Árpáddal, de a szétlövésben ő volt a jobb: 50 méterről ellőtt labdája a lyuktól nagyjából 2 méterre állt meg.

Törőcsik nem versenyzett, egy befejező rúgást vállalt, betalált a lyukba. Megható jelenet volt, mikor egy őt felismerő külföldi vendég a kezét szorongatva tört magyarsággal mondogatta: "Táncolj, Törő, táncolj".

Rovatok