Index Vakbarát Hírportál

Manchester United-Arsenal 8-2

2011. augusztus 28., vasárnap 19:28 | nyolc éve frissítve

Megsemmisítette a Manchester United az Arsenalt a Premier League 3. fordulójában, amikor 8-2-re verte a londoniakat.

A meccs meglehetősen egyoldalú volt, Welbeck a középhátvédek ügyetlenkedése után négy méterről fejelte az elsőt, de az Arsenal is lehetőséghez jutott, amikor Evans lerántotta Walcottot: a büntetőt van Persie nagyon gyengén rúgta, De Gea simán védett.

Utána Ashley Young óriási gólt csavar 24 méterről a bal felső sarokba, Rooneyé volt a következő, húszméteres szabadrúgás, Szczesny talán védhette volna, de csak beleért.

Közvetlenül a lefújás előtt Walcott szépített, De Gea kissé potyát kapott, kötényben ment be a labda éles szögben.

A második félidőre jobban jött ki az Arsenal, de a United újra átvette az irányítást, az akciók nem jöttek be, ám Rooney az elsőnél is jobb, beckhames szabadrúgást lőtt.

Három perc múlva, a 67.-ben Rooney remek gólpasszt adott Naninak, aki pimaszul alányesett a labdának. Újabb három perc múlva a csere Pak lőtte ki a bal alsót szép passzok után, 15 méterről, bár a lengyel kapus ezt is foghatta volna.

Az Arsenal újra szépített Phil Jones és a teljes hátvédsor hibájából - van Persie talált be közelről.

A 82.-ben Walcott fellökte Evrát, a büntetőt Rooney lőtte be, mesterhármas. Maradt gól a hosszabbításra is, a 92.-ben Giggs passzából Young szerzett egy olyat, mint az első félidőben, csak közelebbről.

Az Arsenal sosem kapott nyolcat első osztályú bajnokin, és sosem kapott ki hat góllal a MU-tól, eddig. Az Arsenalból féltucat kezdőjátékos hiányzott, a manchesteriektől az állandó középhátvédkettős, Ferdinand és Vidics, a hónapok óta gyengélkedő Fletcher, Chicharito a padon kezdett, a 35.-ben állt be a meghúzódó Welbeck helyére. A BBC szerint az Arsenal átlagéletkora 23,6, a Unitedé 23 év volt.

A Manchester United a győzelemmel átvette a vezetést a Manchester Citytől a tabellán, ugyanannyi pontja van a két csapatnak, egyaránt három gólt kaptak, de Fergusonék eggyel többet lőttek, tizenhármat.

Az Arsenal egy döntetlene mellett két vereséggel, 2-10-es gólkülönbséggel áll, 18.

Rovatok