Index Vakbarát Hírportál

Ne legyen szövődmény, ez a legfontosabb

2011. augusztus 29., hétfő 14:49

Dr. Szilágyi György, a magyar válogatott csapatorvosa az RTL Klub Reggelijében beszélt Dzsudzsák Balázs szombati kulcscsonttöréséről és a gyógyulásról. A műtétet időben csinálták meg, a játékos a körülményekhez képest jól van, a keze 10 napig lesz felkötve, legkorábban hat hét múlva kezdhet edzeni.

"Este fél 7-kor kaptam értesítést, ettől kezdve már itthon intézkedtem. Balázs magánrepülővel érkezett 11, fél 12 felé a ferihegyi repülőtérre, innen szállították az Országos Traumatológiai Intézetbe. Elő volt készítve minden, előre megbeszéltem mindent, várták, azonnal kezelésbe vették, a diagnózist felállították és a megfelelő teendőket megkezdték."

"Balázs a körülményekhez képest jól van, a műtét sikerült, most azért kell szorítani, hogy a gyógyulása szövődménymentes legyen és minél előbb a csapat rendelkezésére állhasson. Minden sérülés szerencsétlen esetnek számít, itt egy, a levegőben történt ütközést olyan szerencsétlen földet érés követett, hogy a váll közvetlenül a talajjal érintkezett. Az ilyen sérülések súlyossága függhet az ütközés erejétől, de még inkább a talajra érkezés körülményeitől. A gyógyulás függ attól is, hogy a műtétet minél előbb elvégezzék, ez megtörtént, illetve az operáció mechanizmusa is igen jelentős és döntő tényező a felépülés folyamatában" - idézi a Pepsifoci Dr. Szilágyit.

A válogatott szélső a Rosztov elleni bajnoki nyolcadik percében sérült le, nem csak az orosz bajnokság alapszakaszát, hanem a válogatott két következő - Svédország és Moldova elleni - Eb-selejtezőjét is ki kell hagynia.

Rovatok