Index Vakbarát Hírportál

Rangadókkal folytatják a válogatott tagjai

2011. szeptember 8., csütörtök 08:56

A magyar válogatott a svédeket és a moldávokat is legyőzte az Eb-selejtezőkön, így még maradt esélye a 2012-es tornára kijutni. A finnek elleni októberi meccsig azonban a többség a klubcsapatában tartja magát edzésben, Szabicsra, Vanczákra és Juhászra is komoly meccsek várnak a hétvégén.

A svédek elleni itthoni selejtezőn klasszis gólt szerző Szabics csapata, a Sturm Graz szombaton idegenben játszik, ellenfelük a második helyen álló Admira lesz. A Sturm jelenleg negyedik, két pontra lemaradva az Admirától. A magyar támadó sérülés miatt nem volt ott az összes bajnokin, de amikor játszott, mindháromszor kezdő volt. Gólt még nem szerzett a bajnokságban, de jó formában van, minden bizonnyal kezdő lesz.

Vanczák Vilmos a svédek ellen még eltiltás miatt hiányzott a védelemből, de a Moldova elleni kezdőben már ott volt, sőt gól is rúgott. A svájci Sion védője bombaformában van, hét meccsen négy gólt szerzett, és a góllövőlista első helyén is megfordult, augusztusban a hónap játékosának választották Svájcban. Jelenleg úgy állnak, mint Szabicsék, negyedikek és a második Thunnal játszanak vasárnap. Vanczák biztos kezdő lesz.

Juhász Roland sem volt ott a svédek elleni találkozón, ő is eltiltás miatt maradt ki. A Moldova elleni meccsen Korcsmár mellett kezdett a védelem közepében és a szokásos, megbízható játékát hozta. Ha nyáron sikerül összehozni az üzletet, Juhász nem az Anderlechtben, hanem a Rangersben futballozna, de a meghiúsult szerződés miatt a hétvégén a Kotrijk ellen lép pályára. Az Anderlechtnek egyelőre nem megy a játék, öt bajnokin csak nyolc pontot szereztek. Juhász csak egy meccsen nem játszott, a többin kezdő volt, és ez vasárnap sem lesz máshogy.

Rudolf Gergely a svédeknek és a moldávoknak is gólt lőtt, kiváló formában van. Az átigazolási szezon végén, egy hete csapatot váltott, és kölcsönbe a Genoa a görög Panathinaikosznak adta. A görög bajnokságban eddig egy fordulót játszottak le, Rudolf vasárnap a PAS Giannina ellen mutatkozhat be a csapatban. Annál csak többet játszhat, mint amennyit Genovában, ráadásul a Panathinaikoszból többen is távoztak a csatárposztról.

Az utánpótlás-válogatottként világbajnoki bronzérmes Korcsmár az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtotta a svédek ellen a védelem közepében. Moldova ellen volt a harmadik válogatott találkozója és a harmadik győzelme is. A norvég Brann védője az összes bajnokin kezdő volt, 21-szer, két gólt is szerzett. Hétvégén a listavezető Moldéval játszanak, akiktől kilenc ponttal vannak lemaradva.

Hajnal Tamás, a Stuttgart irányítója mind a két válogatott meccsen kezdő volt, a svédek ellen lecserélték, de a moldávok ellen végig a pályán maradt. A hétvégén ismét csapata vezére lehet, otthon játszanak a Hannover ellen. A Stuttgart a 12., a Hannover a 4. helyen áll a német bajnokságban.

A magyar válogatottnak egy meccse van még hátra a selejtezőkből, október 11-én itthon, Finnországgal játszunk, ha nyerünk és a svédek két meccsükön nem szereznek többet két pontnál, pótselejtezőkkel kijuthatunk az Európa bajnokságra.

Rovatok