Index Vakbarát Hírportál

Maradona: Agüero végre a helyén van

2011. szeptember 12., hétfő 12:47

Maradona veje, Agüero eddig fantasztikus formát mutat a Manchester Cityben, négy meccs alatt hat gólt lőtt, a hétvégi fordulóban mesterhármast szerzett. Maradona úgy gondolja, hogy most van a képességeinek megfelelő helyen az argentin játékos.

Agüerót júliusban az Atletico Madridtól 40 millió euróért szerezte meg a ManCity.

“Mindig mondtam, Agüerónak olyan csapat kell, amelyik támogatja, most már játszhat a Bajnokok Ligájában és más fontos bajnokságokban. Nem ez volt helyzet az Atletico Madriddal, de ezért ott lehülyéztek engem. Mondtam, nem én vagyok a hülye és tessék, Agüero a Manchester Citynél van, és minden címért harcban lesz. Agüero végre olyan helyen játszik, amit megérdemel" - mondta Maradona egy dubaji sajtótájékoztatón.

A 2010-es világbajnokság végéig szövetségi kapitányként dolgozó Maradona bevallotta, hogy leváltása óta nem látta az argentin válogatott egyetlen mérkőzését sem. "Képtelen voltam megnézni őket, és ez az érzés erősebb, mint én".

Maradona nem állta meg, hogy ne kritizálja a szövetségét sem. “A futball nálunk olyan, mint egy múzeum. A legfiatalabb tisztségviselő is legalább 95 éves. Maradjanak inkább otthon az unokáikkal, és engedjék, hogy fiatalok irányítsák az argentin futballt".

Rovatok