Index Vakbarát Hírportál

250 millióért száll harcba az FTC

2011. szeptember 27., kedd 12:37

A Reggeli Start információja szerint a Groupama Biztosító 250 millió forinttal támogatja a Ferencvárosi Torna Clubot.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Facebook oldalán ezt nem erősítetette meg: A támogatás mértéke stratégiai információ, amiről a Groupama nem szeretne tájékoztatást adni.

Springer Miklós, az FTC elnökségi tagja  a Digi Sportnak annyit mondott: "A gyémántfokozat a gyakorlatban kilencszámjegyű összeget jelent. A közeljövőben lesz elnökségi ülés, az elnök úr ott fogja vázolni az elnökség tagjainak a megállapodás részleteit"

Springer elmondta azt is, hogy összesen három gyémántfokozatú támogatót szeretnének, tehát két szponzorral még meg kell állapodniuk.

Új stadiont is akarnak

"Ez a mostani gazdasági helyzet hátráltatja kicsit az angolokkal történő megegyezést. Korábban azt reméltük, hogy az elvi megállapodást júniusig sikerül megkötni. Nagyon bízom benne, hogy év végéig sikerül mindenben megegyezni és akkor megkezdhetjük a stadionátépítést is. Nem mondtunk le a stadion átépítéséről, megvannak az átépítési tervek is. Egy évig vendégségben leszünk majd valahol, de egy év után lesz egy korszerű stadionunk, ami megfelel az UEFA előírásainak is. A lényeg, hogy ez a miénk lesz, és nem idegen kezektől függünk mindenben" – mondta Springer.

Hiányoznak az egyéniségek

"Nem akarok bírálni senkit, hiszen a helyzet sajnos magáért beszél. A csapat tavalyhoz képest nem erősödött. Kevés olyan egyéniséget látok a csapatban, mint amilyen a közelmúltban például Dragóner Attila vagy Lipcsei Péter volt, ők szívvel lélekkel az egyesületért játszottak. A mai játékosok nem igazán teszik oda magukat, nem adnak bele mindent. Elmaradtunk az utánpótlásnevelésben is  Elmaradtunk a Győrtől, a Honvédtól és a Sándor Károly Akadémiától, ahol iskolákat hoztak létre. A Fradi elsősorban az utánpótlás játékosokból élt. A mostani csapatban alig van saját nevelés. Az utánpótlást az angolok is elhanyagolták, mert csak bagó pénzeket adta rá" - értékelt Springer.

Rovatok