Index Vakbarát Hírportál

2-0-ról a 90.-ben mentett 3-3-ra a MU

2011. szeptember 27., kedd 23:13

Szenzációs meccsen ikszelt Manchesterben a Manchester United a Basellel, a hazaiak már 2-0-ra mentek, a vendégek fordítottak, a vége 3-3 a Bajnokok Ligája második fordulójának első játéknapján, kedden. Könnyen nyert a Real Madrid, a Bayern München, a Napoli és a Lyon otthon, kicsit nehezebben, de idegenben az Inter.

Sima 2-0-lal pihent a MU, a Bayern, a Napoli, a Real és a Lyon. Az angolok negyedóra után egy percen belül lőttek kettőt a Baselnek, a sérült Rooney és Chicharito Hernandez hiányában a nem rég felépült Danny Welbeck vállalta gólokat Giggs két gólpasszából. Az elsőnél a kapufás gurítás, a másodiknál a 25 méteres lapos keresztpassz volt a szebb.

A szünet után helyzeteket hagyott ki a United, a Basel úgy egyenlített, ahogy hátrányba került, két perc alatt. Fogható szöglet pattant ki a korábban nagyot védő De Geáról, és Fabian Frei 14 méterről keményen bevágta a labdát, majd Alexander Frei lépett volna, ki, ha az elcsúszó Rio Ferdinandban nem esik el.

Az angol egyértelműen, de véletlenül szabálytalankodott, és a bíró a sárga vagy piros helyett nem fújt semmit. Így a következő támadásból talált be Alex Frei, remek jobb oldali akció végén fejelte a beadást tíz méterről De Gea kapujába.

Teljesen nyílt maradt a meccs, és a 75. percben a jobb-beket játszó Valencia rosszul vett át egy labdát a tizenhatoson, Streller leszerelte, a szélső meg utána ment és buktatta. Az egyértelmű büntetőt Alex Frei beverte.

A United támadott, bejött Berbatov is, és a 90. percben összejött az egyenlítés. A szintén csere Nani ívelt be, Ashley Young a jobb alsóba fejelt. Meg lehetett volna a negyedik hazai gól is, de a bíró nem hagyta lőni Pakot, majd a 93.-ban lesen kilépve Berbatov rúgta oldalhálóba a labdát. A Basel nagyot játszott, minimum egy pontot érdemelt.

A csoport másik meccsén a Benfica idegenben verte az Otelul Galati-t 1-0-ra.

A Real Madrid, a Bayern, a Napoli és a Lyon nem hagyta elveszni a biztos előnyt.

Madridban Cristiano Ronaldo utolsó emberig kijátszott találatával és Kaká 18 méteres lövésével 2-0 volt a szünet az Ajax ellen. Szinte közvetlenül a fordulás után Benzema is szerzett egyet közelről, a 3-0 maradt a végéig.

A Bayern-ManCity-n az első félidő végén dupláztak a németek: Ribéry bombáját még védte a Manchester City kapusa, Joe Hart, aztán Müller négy lépésről leadott lövését is, de a másodszor kipattanó labdát Gomez az üres kapuba lőtte.

Percek múlva szabadrúgás utáni csúsztatás jött ki Hartról, Kolo Touré nem figyelt, Gomez igen, és három lépésről bevágta. A második félidőben is a németek voltak fölényben, Roberto Mancini City-edző csatár helyett védekező középpályást cserélt be, Dzeko helyett De Jong jött, ami mutatja, hátrányban hogyan állt a meccshez az angolok olasz trénere. A rangadót Kassai Viktor remekül vezette.

A Napoli 2-0-ás első félidejét Hamsik és Cavani hozta, bő negyedóra alatt előbbi akcióból, utóbbi büntetőből talált be, az eredmény maradt a lefújásig.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, eredmények:

A csoport:

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 2-0 (2-0)
g: Gomez (37., 45.)

Napoli (olasz)-Villarreal (spanyol) 2-0 (2-0)
g: Hamsik (14.), Cavani (17., 11-esből)

Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0

B csoport:

Trabzonspor (török)-Lille (francia) 1-1 (0-1) 
g: Colman (75., 11-esből), illetve Sow (30.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 2-3 (1-2)
g: Dzagojev (45+2.), Vágner Love (77.), illetve Lúcio (6.), Pazzini (23.), Zárate (79.)

Az állás: 1. Trabzonspor 4 pont, 2. Internazionale 3, 3. Lille 2, 4. CSZKA Moszkva 1

C csoport:

Manchester United (angol)-FC Basel (svájci) 3-3 (2-0) 
g: Welbeck (16., 17.), Young (90.), illetve F. Frei (58.), A. Feri (60., 76., a másodikat 11-esből)

Otelul Galati (román)-Benfica (portugál) 0-1 (0-1)
g: Cesar (40.)

Az állás: 1. Basel 4 pont (5-4), 2. Benfica 4 (2-1), 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0      

D csoport:

Olympique Lyon (francia)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (2-0)
g: Gomis (23.), Kone (42.)

Real Madrid (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland) 3-0 (2-0)
g: C. Ronaldo (25.), Kaká (41.), Benzema (49.)

Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Olympique Lyon 4, 3. Ajax Amsterdam 1, 4. Dinamo Zagreb 0

Rovatok