Index Vakbarát Hírportál

Okoscipőben futballozhat Messi és Bale is

2011. szeptember 30., péntek 08:22

Az adidas új futballcipőt dobott a piacra, amelyet a tervezői csak úgy emlegetnek: “futballcsuka aggyal”. A technológiai fejlesztés eredményeképp a cipő mérni tudja a futballisták teljesítményét és egyszerű adatátvitellel összehasonlíthatóvá is teszi az értékeket.

Az adidas F50 miCoach beépített szenzorával mérni lehet a játékos átlag- és maximális sebességét, a sprintek számát, az összes megtett távolságot és a gyors iramban megtett távolságot is.

A szenzor által összegyűjtőtt adatok könnyen átvihetők okostelefonra, tabletre vagy PC-re is, és az eredményeket megosztva már össsze is hasonlítható a játékosok teljesítménye.

A cipőt természetesen a legnagyobb játékosokkal népszerűsítik, Lionel Messi, Gareth Bale, Samir Nasri és Ashley Young már leszerződött az adidasszal.

Young már nyilatkozott is az új cipőről. “Az utóbbi években az adidas F50 modelljében játszottam, de a legújabb fejlesztések még engem is megleptek. Az új cipővel a játékosok gyorsabbak lehetnek, mint valaha és a miCoach-rendszerrel  bebizonyíthatják, hogy valójában milyen gyorsak. Alig várom, hogy novemberben felvehessem ezeket a cipőket, és megoszthassam a statisztikáimat az adidas-közösséggel".

Az alapmodellt piros és sárga színekben készítették el, de a novemberi piacra dobás után más színváltozatokban is kapható lesz a cipő.

A cipő nemcsak a technikai fejlesztés miatt különleges, de nagyon könnyű is, mindössze 165 grammos. És nagyon drága.

Rovatok