Index Vakbarát Hírportál

Káoszba fulladt a zürichi rangadó

2011. október 3., hétfő 20:20

A vasárnapi Grasshoppers-FC Zürich mérkőzésen huligánok égő petárdákat dobáltak a hazai szurkolók egyik szektorába. A bepánikolt drukkerek a pálya felé menekültek, a játékvezető lefújta a meccset.

A beszámolók szerint maszkos huligánok törtek be a grasshoppersesek szektorába, és petárdákat dobáltak az ott lévőkre. A FZC-huligánok nem is az ellenfél kemény magját találták meg, családok is oda vettek jegyet. A rendőrség eddig hat könnyebb sérültről számolt be.

A Zürich huligánjai minden nehézség nélkül jutottak át a vendégszurkolókhoz, sem a biztonsági erők, sem a rendőrség nem avatkozott közbe. A játékosok is megdöbbenve nézték, ahogy fekete csuklyás alakok futnak a pálya szélén. A blick.cz úgy tudja, egy Zürich-zászló ellopását akarták megtorolni.

A két szurkolótábor össze is verekedett, a rohamrendőrök választották szét őket. A nézőtéri káosz miatt Sacha Kever a 78. percben lefújta a mérkőzést. "Az emberek már a futópályán voltak, ezért azonnal félbe kellett szakítanom a meccset, egyik futballista sem akart ilyen körülmények között játszani" - nyilatkozta játékvezető a meccs után.

A svájci profi futball történetében ez volt az első mérkőzés, amit egy balhé miatt kellett félbe szakítani. A 226. svájci örökrangadón a Grasshoppers vezetett 2-1-re, amikor a meccs félbeszakadt.

Rovatok