Index Vakbarát Hírportál

Zsinórban harmadszor vesztett az U21

2011. október 8., szombat 20:17

Törökországban is vereséget szenvedett az U21-s futballválogatott, ezzel három meccs után nulla ponttal áll a csoportban. Pedig ezen a meccsen közel álltunk a bravúrhoz. Hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, veszélyes támadásokat vezettünk, érett és biztató játékot mutatott Róth Antal csapata.

A 18. percben az újpesti Szokol Zsolt rosszul nyúlt bele egy szögletbe, ami becsapta Gulácsi Pétert, ezzel az öngóllal vezettek a hazaiak.

A második félidő is hasonlóképp zajlott, többet volt a törököknél a labda, mégis mi voltunk veszélyesebbek. Az 53. percben egy nagyszerű támadás után Gosztonyi András bombázta ki a jobb alsó sarkot.

Alig tíz percig örülhettünk, egy veszélyes török akció után a kipattanó labdát Alper Potuk kapásból vágta be 17 méterről. Gulácsi hiába nyújtózkodott, a török nagyon jól eltalálta. A végén jött megint egy kiállítás, nemcsak elbuktuk zsinórban a harmadik meccset, harmadszor sem sikerült teljes létszámban befejezni. A 87. percben Tajthy Tamás szándékos szabálytalanság miatt, jogoson mehetett idő előtt az öltözőbe.

A vereség ellenére a magyar csapat dicséretet érdemel, hiszen végig egyenrangú ellenfele volt a csoportot száz százalékosan vezető törököknek. Ki kell emelni a csatár Kovács István nagyszerű bemutatkozását, a korosztályánál két évvel fiatalabbként először játszott U21-es válogatott meccset a szombathelyi fiatalember.

U21-es Eb-selejtező

Törökország–Magyarország 2-1 (1-0)

Gólszerző: Szokol (18., öngól), Alper (64.), ill. Gosztonyi (53.)

A csoport állása: 1. Törökország 12 pont (4 meccs), 2. Olaszország 6 (2), 3. Írország 3 (2), 4. Magyarország 0 (3), 5. Liechtenstein 0 (3).

Rovatok