Index Vakbarát Hírportál

Magyarok a Stamford Bridge-en

2011. október 19., szerda 14:36

Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a belga Genk a Chelsea-pályán játszik BL-csoportmeccset szerdán. A statisztikák a londoniak mellett szólnak, eddig mindhárom hazai mérkőzésüket megnyerték belga ellenfeleikkel szemben, még gólt sem kaptak. A Genknek eddig nyolc BL-meccse van, egyszer sem győzött.

Az E csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen a Valenciát fogadja: ha a spanyolok gólt lőnek, akkor a Valencia a 15. olyan csapat lehet, amely legalább 450-szer volt eredményes az európai kupákban.

Az F csoportban az eddig hibátlan Olympique Marseille hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé, ha hazai pályán legyőzi az Arsenalt. A bajnokságban egyik csapatnak sem megy jól, a Marseille a 15., az Arsenal a 10. helyen áll, a francia csapat októberben még nem nyert tétmeccset. A londoniaknál rengeteg a sérült, a hétvégén is nehezen verték a Sunderlandet. A csoport másik meccsén az életben maradás a tét a Borussia Dortmund és az Olympiakosz között.

Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit Ukrajnában, a Sahtarnál lép pályára. Nem nyerni járnak az ellenfelek Donyeckbe, a legutóbbi 17 ukrajnai meccsen ez egyetlen vendégcsapatnak sem sikerült. A G csoportot két forduló után meglepetésre vezető ciprusi APOEL Nicosia az elmúlt szezonban Európa Liga-győztes Porto vendége lesz.

A H csoportban az esélyek egyértelműek: a címvédő Barcelona a cseh Viktoria Plzent, az olasz bajnok AC Milan a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

E csoport

Bayer Leverkusen (német)-Valencia (spanyol) 20:45 (Digisport Plus)

Chelsea (angol)-Genk (belga) 20:45

A csoport állása: 1. Chelsea 4 pont, 2. Bayer Leverkusen 3, 3. Valencia 2, 4. Genk 1

F csoport

Olympique Marseille (francia)-Arsenal (angol) 20:45 (Digisport)

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Borussia Dortmund (német) 20:45

A csoport állása: 1. Olympique Marseille 6 pont, 2. Arsenal 4, 3. Borussia Dortmund 1, 4. Olimpiakosz 0

G csoport

Sahtar Donyeck (ukrán)-Zenit (orosz) 20:45

FC Porto (portugál)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45

A csoport állása: 1. APOEL Nicosia 4 pont, 2. Zenit 3 (4-3), 3. FC Porto 3 (3-4), 4. Sahtar Donyeck 1

H csoport

AC Milan (olasz)-BATE Boriszov (fehérorosz) 20:45

FC Barcelona (spanyol)-Viktoria Plzen (cseh) 20:45

A csoport állása: 1. FC Barcelona 4 pont (7-2), 2. AC Milan 4 (4-2), 3. Viktoria Plzen 1 (1-3), 4. BATE Boriszov 1 (1-6)

Rovatok