Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo hármat lőtt, az egyik káprázatos

2011. október 22., szombat 22:16

A Real Madrid az első félidei remek játékával simán, 4-0-ra verte idegenben a Málagát a spanyol bajnokság 9. fordulójában. Higuaín szerezte az elsőt, aztán jött Ronaldo és egy mesterhármas, méghozzá 14 perc alatt. A szünetre meg is volt a végeredmény. A Barcelona nem bírt otthon a Sevillával, Messi a 95. percben döntő tizenegyest hibázott.

A 11. percben Di María befelé csel után ugratta ki Higuaínt, aki elvitte a kapus mellett és éles szögből a hosszúba gurított. A 23. percben Di María második gólpasszát adta, tökéletesen csavart az ötösre, az érkező Ronaldónak csak be kellett passzolnia. Védők sehol, Rubén kapus is benne volt a gólban. Öt perccel később megint Ronaldo szerezte a gólt, két csel után lőtt a kapuba.

A 38.-ban Ramos visszafejelt labdáját Ronaldo háttal a kapunak állva, akrobatikus, sarkazós mozdulattal vágta be, annyira nem volt a közelében védő, hogy akár le is vehette volna a labdát. A portugál aranylabdás 14 perc alatt mesterhármast rúgott.

A szünet után visszavett Mourinho csapata, nekik nem volt sürgős, teret engedtek a hazaiaknak. Ennek tudatában is fura volt látni, hogy a Málaga egykapuzik, de hiába a rengeteg helyzet, Pellegrini csapatának csak két kapufára futotta. Hiába az új tulajdonos, a nyári bevásárlás, Cazorla vagy Joaquín, az első félidőben a pályán sem volt a Málaga.

Először nem rúgott gólt idén a Barcelona, hazai pályán játszottak 0-0-t a Sevillával. Az első félidőben tartották magukat a vendégek, még helyzetekre is futotta, de Valdés kapus a helyén volt. A második félidőre teljesen beszorult a Sevilla, de fegyelmezetten védekeztek, hiába volt a labda csak a Barcelonánál, hiába volt rengeteg helyzetük.

A 91. percben Iniesta esésénél fújtak be egy büntetőt. Tény, hogy a sevillai Fazio hozzáért a lábához, de a Barca középpályása sem nagyon akart állva maradni. Kanouté addig hőbörgött, amíg kiállították. Messi viszont gyengén rúgta a büntetőt, a végig bravúrosan védő Varas jó irányba vetődött. Így maradt a 0-0, Pedro szétrúgásáért még Navarrót is kiállították a Sevillából.

A Real Madrid így vezeti a tabellát, egy ponttal mennek a Barcelona előtt. A Levante megelőzheti mindkettőjüket, vasárnap játszik.

Primera División, 9. forduló

Málaga-Real Madrid 0-4 (0-4)
g: Higuaín (11.), C. Ronaldo (24., 28., 38.)

Barcelona-Sevilla 0-0
kihagyott tizenegyes: Lionel Messi (Barcelona, 95.)   
Piros lap: Frederic Kanoute (Sevilla, 94.), Fernando Navarro (Sevilla, 98.)

Rovatok