Index Vakbarát Hírportál

Bombafejesekkel verte a Milan a Romát

2011. október 29., szombat 20:10

Jó meccsen győzte le a Milan a Romát idegenben a Serie A 10. fordulójában: a vége 3-2.

A vendégek 17 percen át szinte a felezővonalat sem lépték át, ám akkor jött egy kontra, és Zlatan Ibrahimovic védhetetlenül fejelt 11 méterről a kapu bal oldalába.

A Roma hamar egyenlített, most szöglet után Burdisso bólintott, ám percekre rá ismét a Milan villant: szögletre érkezett Nesta is, nagy lendülettel, nehezen lehetett volna fogni a fejest.

Fél óra alatt három gól esett, és így folytatódott a szünet után is. Zlatan újra stukkolt egy nagy gólt, a 3-1-gyel zsebében érezhette a meccset a Milan.

Abbiati kapus viszont csak kiütni tudott egy távoli lövést, és a kipattanót Bojan Krkic a 88.-ban berúgta, jöhetett az eseménydús hosszabbítás. Abbiati most nagyokat védett, így a Romának nem jött össze az egyenlítés.

A győzelemmel a Milan egy ponttal élre ugrott, de csak akkor marad ott, ha az esti Inter-Juve iksz lesz, vendéggyőzelem esetén nem.

Rómában volt kiállítás is, de csak a partvonalon kívül: Boatenget lecserélése után küldte le a bíró, és pirosat kapott Allegri edző is, szintén reklamálásért.

A Juventus 2-1-re győzött az Internazionale otthonában. Az Olaszország derbijének nevezett találkozón elért sikerrel a Juventus továbbra is veretlen a Serie A-ban.

Serie A, 9. forduló

Internazionale-Juventus 1-2 (1-2)

gól: Maicon (28.), illetve Vucinic (12.), Marchisio (33.)

AS Roma-AC Milan 2-3 (1-2)

gól: Buridsso (28.), Krkic (88.), illetve Ibrahimovic (17., 78.), Nesta (30.)

kiállítva: Boateng (66., AC Milan, a kispadról)

Catania-Napoli 2-1 (1-1)

g: Marchese (25.), Bergessio (48.), illetve Cavani (1.)

kiállítva: Santana (43., Napoli)

Rovatok